Clujenii Dulca și Moruțan, titulari într-un meci de poveste

Olimpiu Moruțan (foto, cu numărul 8) a marcat golul de 2-0 în victoria României contra Serbiei (4-0), din pasa lui Marco Dulca

Echipa națională de fotbal sub 19 ani a României (U19) a debutat perfect în Turneul de Elită și e lidera grupei a 4-a, după victoria categorică, scor 4-0, cu Serbia. Meciurile din Turneul de Elită sunt criteriu de calificare la Turneul Final al Campionatului European găzduit de Finlanda, în luna iulie. Pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, micii ”Tricolori” au dat o reprezentație de fotbal cum nu ne-a fost dat să vedem de ani buni, în meciurile echipelor de juniori ale României.

Fotbaliștii clujeni Marco Dulca (legitimat la Swansea, în liga a doua a Angliei) și Olimpiu Moruțan (care evoluează la FC Botoșani, dar este jucătorul lui FCSB), au fost titulari și au avut prestații excelente. România a deschis scorul prin Mățan (min. 20), și și-a dublat avantajul până la pauză printr-un gol 100% clujean. Dulca a recuperat un balon, în propria jumătate, după care a declanșat un contraatac, i-a dat o pasă pe culoar foarte bună lui Moruțan, iar viitorul jucător al roș-albaștrilor a luat faza pe cont propriu, a pătruns în forță spre centru, la marginea careului, după care a finalizat superb la colțul lung. În repriza a doua au mai marcat Tudor Băluță (min. 55) și din nou Mățan (61).

România are trei puncte și golaveraj 4-0 după primele meciuri și este lidera grupei a 4-a. În celălalt meci Suedia și Ucraina au terminat la egalitate, scor 0-0. Următorul meci al ”Tricolorilor mici” este programat sâmbătă, contra Suediei. La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele 7 grupe de la Turul de Elită. Tragerea la sorți pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai în Vassa, Helsinki.

Distribuie:

Postaţi un comentariu