Cluj-Napoca, gazda celui mai important eveniment atletic european al anului

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Peste 10 zile va fi ridicată starea de urgență, iar sportivii de performanță își vor putea relua pregătirile, respectând însă, un set de măsuri de siguranță și de prevenire a răspândirii coronavirusului. Federațiile de fotbal, respectiv handbal au anunțat deja că, cel mai probabil în luna iunie, vor fi reluate și competițiile suspendate la jumătatea lui martie. Ceva mai precauți se dovedesc a fi oficialii Federației Române de Atletism (FRA), aceștia creionând sezonul 2020, în aer liber, având ca dată aproximativă de pornire sfârșitul lunii iulie.

Campionatul Balcanic de seniori și Internaționalele României de la Cluj-Napoca revin în actualitate
Campionatele Internaționale de Atletism ale României și Campionatul Balcanic de Seniori ar fi trebuit să se desfășoare între 5-6 iunie, respectiv 24-25 iunie la Cluj-Napoca, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, odată cu creionarea de către FRA a sezonului 2020 postpandemie, cele două competiții revin în actualitate și vor fi organizate cel mai probabil în luna septembrie.

În acest sens, conducerea Federației Române de Atletism a discutat cu managementul ABAF (Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism) care sprijină în continuare organizarea acestor competiții și în special a Campionatului Balcanic de seniori, eveniment ce reprezintă în acest moment cea mai importantă competiție europeană de atletism din acest an.

Modul de organizare și data de desfășurare a acestor evenimente sportive vor fi influențate direct de viitoarele măsuri care vor fi elaborate de Guvernul României privind regulile de prevenție, libera circulație a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc.

„Federaţia Română de Atletism a analizat efectele relaxării condițiilor de izolare și a creionat un scenariu de relansare a activității competiționale. În condițiile în care, pe teritoriul României, se vor relua majoritatea activităților comerciale și piața muncii va reveni la normal, Federația Română de Atletism intenționează să relanseze activitatea competițională.

În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiții și a Consiliului Director pentru Situații de Urgență al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activității competiționale a întrecerilor pentru juniori, tineret și seniori începând cu finalul lunii iulie”, se arată comunicatul de presă al FRA.

Conform calendarului inițial al FRA, la începutul lunii aprilie ar fi trebuit să aibă loc, tot la Cluj-Napoca, Campionatul Național de Semimaraton. Chiar dacă întârziate cu câteva luni întrecerile naționale de pistă, alergare montană, marș și de șosea ar trebui să poată fi organizate, la fel ca și în cazul Campionatului Balcanic și a Internaționalelor României, până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie.

Organizarea competițiilor enumerate mai sus va presupune stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenție, în acord cu recomandările autorităților de la acel moment.

Distribuie:

Postaţi un comentariu