Clasicul Transilvaniei a fost câștigat de U-BT în finala mică a Memorialului Elemer Tordai

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT și-au înfruntat marea rivală, CSU Sibiu, în finala mică a turneului Memorial Elemer Tordai. După eșecul surprinzător din semifinala cu CSO Voluntari, alb-negrii s-au regrupat și s-au impus clar în disputa cu organizatoarea evenimentului. Cu orgoliul rănit, U-BT a început tare meciul cu CSU și s-a distanțat fără prea mari eforturi la 14-4, reușind să înscrie alte 14 puncte până la finalul primului sfert (28-18).

În cel de al doilea parțial rivalitatea dintre cele două echipe și-a spus cuvântul și secvența a fost presărată cu momente tensionate. Per ansamblu înfruntarea a fost echilibrată, cu un ușor plus pentru trupa lui Mihai Silvășan care a terminat prima repriză cu un avantaj liniștitor de 12 puncte, scor 50-38.

În ciuda unei poziționări defensive agresive, sibienii nu au reușit să-l blocheze pe Patrick Richard care a dictat ritmul în debutul celui de al treilea sfert. Cea mai mare diferență pe tabelă s-a consemnat după aruncarea lui Grasu care a dus scorul la 62-42. Gazdele au recuperat consistent până la sfârșitul parțialului, însă U-BT a intrat în ultimele 10 minute tot în avantaj, scor 68-58.

Până la finalul dispute clujenii au etalat un joc de conservare și le-a ieșit, reușind să câștige meciul și să încheie turneul pe poziția a treia. Patrick Richard, cu 17 puncte și 8 recuperări, Andrija Stipanovic (16 puncte și 6 recuperări), Justin Edwards (13 puncte) și Gregory Vargas (11 puncte și 5 pase decisive) au fost cei mai importanți jucători ai trupei lui Silvășan.

„A fost un meci intens. Era foarte important pentru noi să reacționăm bine după înfrângerea cu Voluntari, să avem o altă atitudine pe teren și cred eu că am reușit, mai ales în prima repriză, când am marcat 50 de puncte. Un meci intens, un meci util. Mă bucur că am jucat două meciuri în două zile consecutive. Așa va fi și la Cupa României, și la turneele de sală, cum se preconizează că va începe Liga Națională”, a declarat antrenorul alb-negrilor, pentru site-ul oficial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu