CIO a anunțat perioada în care vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo. Două sportive din Cluj sunt vizate de acest anunț

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și comitetul japonez de organizare au anunțat perioada în care se vor desfășura Jocurile Olimpice (JO) de vară Tokyo 2020. Astfel, la capătul reuniunii de lucru care a avut loc luni, CIO a decis ca JO, amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de COVID-19, să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august. Totodată s-a stabilit ca acestea să se desfășoare sub denumirea simbolică Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020.

De asemenea, s-a discutat despre situația sportivilor deja calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și a celor care încă mai au de disputat calificări pentru obținerea biletului către cel mai important eveniment sportiv al planetei. Așa cum era de așteptat decizia a fost aceea ca sportivii care și-au câștigat dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo să-și păstrează locul, iar sportivii în curs de calificare vor avea o perioadă mai mare în care se vor putea pregăti și vor intra în competițiile de calificare atunci când acest lucru va fi posibil.

Jocurile Olimpice urmau să se dispute inițial în perioada 24 iulie – 9 august 2020 în capitala japoneză. Până la momentul reprogramării JO, clujeanca Gabriela Mărginean, alături de echipa României de baschet 3×3, avea asigurată prezența în Japonia. De asemenea, judoka Monica Ungureanu, legitimată la ”U” CSM Cluj – Dinamo, avea șanse reale să reprezinte România în turneul olimpic de judo, la categoria 48 de kilograme, grație poziției actuale din topul mondial la zi, pe categoriile de greutate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu