Cine pe cine minte? Mara și Bilașco dau asigurări peste asigurări că totul e roz, Petrescu zice altceva

Foto: Dan Bodea

Ultimele luni au fost grele pentru CFR-iști. Oficialii se întrec în declarații contradictorii, echipa a pierdut avansul important din fruntea clasamentului, iar euforia din Bănie ar putea răsturna calculele hârtiei care dădeau ca favorită certă la câștigarea campionatului echipa lui Dan Petrescu.

Totul a început cu înlăturarea secundului Alin Minteuan care a refuzat să semneze adiționalele prin care ar fi fost de acord cu o nouă amânare a plăților datoriilor, către staful tehnic și restul echipei. La revolta lui Minteuan au aderat mai mulți jucători, cei mai importanți fiind George Țucudean și Kevin Boli, însă acesta din urmă pare să fi revenit la sentimente mai bune față de oficiali, în condițiile în care oricum nu prea avea alte opțiuni, neavând nicio ofertă concretă.

Bogdan Mara și Marius Bilașco dau asigurări că echipa e cu banii la zi și că Dan Petrescu va fi și în următorii ani antrenorul CFR-ului. Adevărul este că restanțele nu s-au achitat integral, Boli a semnat la mai bine de o săptămână după ce Mara jura pe ce are mai sfânt să semnătura fotbalistului se uscase deja pe contract, iar Țucudean nu și-a negociat rămânerea la CFR, nici măcar pentru ultimele meciuri din play-off.

Declarațiile lui Dan Petrescu sunt mai aproape de adevăr decât fanteziile lui Bogdan Mara. „În fotbal totul este posibil, trebuie să fiu pregătit de orice. Ăsta este sfatul pe care-l ofer antrenorilor tineri, să nu creadă că totul este bătut în cuie. Am pierdut un meci acasă în trei ani și au apărut speculații. Eu mai am doi ani de contract aici, dar deciziile nu le iau eu, nu depinde de mine, depinde de conducere și de rezultate”, a declarat, recent, Dan Petrescu, la o conferință de presă.

Bursucul știe cel mai bine cum e cu stabilitatea în fotbal. A ales banii chinezilor, în detrimentul continuității la CFR, apoi, după ce a ratat prima pentru salvarea unei obscure echipe din întrecerea Chinei, s-a întors la Cluj pentru a-și aroga cel de al doilea titlu consecutiv.

Mara și Bilașco știu și ei că pot să spună orice atâta timp cât îl au la mână pe finanțatorul Nelu Varga, acesta din urmă dând mână liberă președintelui Marian Copilu să facă orice numai să intre bani în club. Banii vor veni de pe urma campaniei europene din sezonul trecut, așa că varga nu poate interveni peste Copilu care nu vrea să facă echipă decât cu Petrescu, Mara și Bilașco.

Însă, oricâte asigurări ar da Mara și Bilașco, Petrescu se supără repede dacă îi este zgândărit orgoliul, iar rezultatele CFR-ului din ultima participare europeană îl îndreptățesc pe acesta din urmă să aștepte și să primească oferte cu șase zerouri, chiar dacă nu din Anglia, visul interzis pentru tehnicianul feroviarilor.

Până să se pună de acord în fața camerelor de luat vederi, CFR-ul joacă, luni, acasă, cu Gaz Metan (20:30). Nu e vreun adversar de speriat și au și ei probleme cu banii la fel de mari. Mergând pe școala vieții lui Gigi Becali, CFR-iștii l-au dat ca transferat pe Sergiu Buș, tocmai înaintea meciului direct. Rămâne de văzut dacă medieșenii își vor da viața pe teren (se știe că pe Dan Petrescu îl enervează cumplit echipele care se ambiționează tocmai împotriva CFR-ului), sau cu parte din datorii achitate (de pe urma unei eventuale încasări în schimbul lui Buș), vor face doar act de prezență pe arena din Gruia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu