Cinci judoka de la CS Universitatea Cluj participă la CE de la Lisabona

Judoka Loredana Ohâi / Foto: Dan Bodea (arhivă)

Cinci sportivi legitimați la Clubul Sportiv Universitatea Cluj vor reprezenta România la Campionatele Europene de judo de la Lisabona. Evenimentul se va derula în perioada 16-18 aprilie, iar obiectivul delegației „tricolore” este de a obține cel puțin două medalii.

Petr Zhukov (categoria 66 kg), Adrian Şulcă (73 kg), la masculin şi Monica Ungureanu (48 kg), Loredana Ohâi (57 kg) și Ştefania Dobre (63 kg), la feminin, sunt cei cinci judoka universitari din delegația României care numără 14 sportivi. Întrecerile de la Lisabona sunt și o șansă pentru sportivii români de a puncta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„La două categorii suntem în calculele Uniunii Europene de Judo, aşa cum s-a făcut prezentarea competiţiei, în cazul Chiţu şi Alexandru Raicu. Dar pentru restul competiţia este foarte importantă, pentru că este printre ultimele unde pot puncta inclusiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice. În mod normal pentru calificare mai sunt disponibile doar două competiţii, Grand Slam-ul de la Astana, de la începutul lui mai, respectiv Mondialele de la Budapesta”, a declarat președintele Federației Române de Judo, Gozmin Gușă.

Lucian Borş Dumitrescu (66 kg), Alexandru Raicu (73 kg), Marcel Cercea (81 kg), Alex Creţ (90 kg), Eduard Şerban (100 kg), Vlăduţ Simionescu (+100 kg), Luca Kunszabo (+100 kg), la masculin şi Andreea Chiţu (52 kg) şi Serafima Moscalu (70 kg) sunt ceilalți sportivi care vor lupta în capitala Portugaliei.

La Campionatele Europene de la Lisabona şi-au anunţat participarea 362 de judoka, 212 la masculin şi 150 la feminin, din 45 de ţări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu