CFR – Steaua 1-1. Marcatorii au fost eliminați

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj și Steaua au terminat la egalitate, scor 1-1, într-o partidă din prima etapă a anului 2017. Meciul a avut nerv, atât din punct de vedere sportiv, cât și la propriu, cei doi marcatori fiind eliminați la puține minute după fiecare reușită, pentru simulări. Prima ocazie s-a consemnat încă în primul minut de joc, după o cursă a lui Lopes, centrare spre Sorsa și devierea acestuia care a ajuns la Bud, dar reluarea atacantului CFR-ist a lăsat de dorit. Steaua a replicat prin fostul jucător al ardelenilor, Jakolis.

Acesta la driblat elegant pe Camora și a șutat spre poartă, dar Mincă a intervenit excelent. Tot Jakolis a apărut periculos în careul gazdelor, l-a driblat pe Mincă și a trimis spre poarta goală. Deac a apărut de nicăieri și a respins de pe linia porții. Steaua a început să controleze jocul și în minutul 14 atacantul atât de așteptat de roș-albaștri, Denis Alibec, a pătruns în careu unde a fost faultat de camora și tot el a transformat lovitura de la 11 metri. În minutul 31 arbitrul Adrian Cojocaru acordă lovitură de la 11 metri și pentru CFR, după un duel între Larie și Achim, fotbalistul CFR-ului intuind momentul oportun pentru a cădea în careu. 

Foto: Dan Bodea

Nascimento a executat, dar Niță s-a întins perfect și a apărat șutul. Finalul primei reprize a fost marcat de eliminarea lui Alibec, după o cădere a atacantului Stelist, fără să fi fost jenat de vreun jucător advers. Cu doar câteva secunde înainte de finalul primei părți De Amorim a fost împins în careu, dar centralul jocului a considerat că trei penalty-uri ar fi prea mult pentru o singură repriză. Până să se intre la vestiare Jakolis putea dubla avantajul echipei sale, dar Camora e respins din fața porții goale. Startul părții a doua a adus două mari ocazii de gol, la fiecare poartă. Mai întâi Omrani a reluat peste poarta lui Niță, pentru ca după câteva secunde execuția să fie repetată la poarta lui Mincă, cu Enache în prim plan. 

Foto: Dan Bodea

În minutul 59 Deac și-a marcat revenirea la CFR prin golul care avea să restabilsească egalitatea și scorul final în același timp. Vechiul căpitan din Gruia a fost și el eliminat după ce a protestat la o decizie a tușierului. Până la finalul partidei Steaua a încercat să-și creeze culoare de pătrundere, dar toate încercările lor au rămas fără rezultat și meciul s-a terminat cum nu se poate mai prost pentru ambele formații. ”A fost un joc bun, între două echipe bune. Au fopst ocazii de ambele părți, au fost decizii pe care nu vreau să le comentez, asta este. Nu e nimic pierdut. Mai avem patru meciuri și trebuie să ne calificăm în play-off, a spus antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuță. În urma acestui rezultat CFR a pierdut locul de play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu