CFR și-a securizat locul de play-off

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a câștigat și meciul cu ASA Târgu Mureș, scor 2-0, într-o partidă din cadrul etapei a 24-a și și-a securizat poziția a cincea a clasamentului, făcând astfel, un pas uriaș spre faza play-off a Ligii 1. Revenit în această iarnă în primul eșalon al țării Bănel Nicoliță a fost primul jucător care și-a arătat ”colții”, dar la prima fază a alunecat, apoi a tras aiurea de la distanță.

După primele 10 minute CFR-iștii și-au luat în serios statutul de favoriți și au început să pună presiune la poarta mureșenilor. Omrani, Păun, Laurențiu Rus, Camora și nu în ultimul rând Cristian Bud, au apărut în situației de finalizare, dar tabela de marcaj a rămas neschimbată. În minutele adiționale ale primei reprize Bănel Nicoliță a mai apărut odată la marginea careului, dar șutul lui a trecut pe lângă. În minutul 52 puținii spectatori de pe arena din Gruia au asistat la ratearea campionatului. 

Foto: Dan Bodea

Bâtfoi a fost găsit excelent în careul mic al clujenilor, singur, fără să aibă vreun adversar în preajmă și fără vreo reacție din partea lui Mincă, dar a trimis din doi metri, inexplicabil, pe lângă poartă. Cinci minute mai târziu aurenți Rus și-a încercat șutul de la distanță, iar pe traiectoria mingii s-a interpus Sorsa, care a deviat în poartă pentru 1-0.

Au mai trecut alte 10 minute și Alexandru Păun a dublat avantajul CFR-iștilor, stabilid și scorul final al întâlnirii. Practic, până la finalul partidei nu s-a mai consemnat nicio ocazie cu adevărat importantă, iar vișiniii au obținut alte trei puncte foarte importante în bătălia pentru play-off. Clujenii sunt în continuare pe locul 5 al clasamentului, cu 37 de puncte, cinci peste Dinamo și Astra, principalele urmăritoare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu