CFR și-a luat portar cu 2.500 de lei! Prima de instalare și salariul lunar sunt pe măsură

Sursa foto: Alexandru_Dobre/Mediafax

CFR Cluj a ajuns la o înțelegere cu portarul vicecampioanei FCSB, Cristi Bălgrădean, acesta urmând să semneze angajamentul în cel mai scurt timp. Intrat în ultimele șase luni de contract cu FCSB, Bălgrădean a semnat din postura de jucător liber, dar CFR va trebui să achite 2.500 de lei penalități sportive pentru că a încălcat două articole din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal.

Concret, este vorba despre articolul 23 din regulamentul amintit, literele n și o care prevăd următoarele:

n. Omisiunea unui club de a informa, în scris, un alt club cu privire la încheierea unui contract amator sau cu un jucător prefesionist aflat în perioada ultimelor 6 luni de contract cu clubul respectiv; omisiunea unui club de a informa jucătorul, cu minimum 30 de zile înaintea expirării contractului încheiat cu acesta, asupra faptului că nu mai doreşte încheierea unui contract pentru perioada următoare;

o. Omisiunea jucătorului de a informa clubul, în scris, cu privire la încheierea unui nou contract cu un alt club în perioada ultimelor şase luni de contract cu clubul la care este legitimat; contestarea cu rea-credinţă de către jucător a semnăturilor de pe documente de plată;

Pentru abaterea prevăzută de articolul 23, la litera n, clubul în cauză se sancționează cu penalitate sportivă astfel:

– 1.500 de lei

Pentru abaterea prevăzută de articolul 23, litera o, jucătorii vor fi sancţionaţi cu penalitate, astfel:

– 1.000 de lei

Reacțiile nu au întârziat să apară, dar cel două părți au variante diametral opuse. „Nu e știre bombă, e bombă atomică. El a semnat deja acum 10 zile, eu am aflat de la o persoană care nu mă cunoaște și mi-a dat mesaj. Am crezut că e glumă și l-am sunat pe el. <<‘Da, nea Gigi, am semnat!>>. Clubul poate să îl contacteze, dar face o înștiințare în prealabil. Ai voie să semnezi cu el, înștiințându-mă. Tu nu mă înștiințezi, semnezi cu el, o fi luat și o sumă la semnătura…direct mită, cum ar veni. Am vorbit cu un avocat, e foarte grav, nu îmi vine să cred”, a reacționat finanțatorul FCSB, Gigi Becali.

„Clubul va da un comunicat de presă prin care va explica ce s-a întâmplat. Domnul Gigi Becali să se gândească la câți jucători a ofertat de-a lungul timpului. Eu nu cred că a semnat ceva Bălgrădean. La mine nu e niciun contract cu numele lui. Dar nouă ne convine scandalul de la FCSB”, a declarat președintele CFR Cluj, Marian Copilu, pentru ProSport.

Conform sursei citate Cristi Bălgrădean va încasa, sau a încasat, 100.000 de euro la semnătură ș va avea o remunerație lunară de 25.000 de euro. În vârstă de 31 de ani, Bălgrădean a mai jucat de-a lungul carierei la Atletico Arad, FC Brașov, Liberty Salonta, UTA Arad, Dinamo, Unirea Urziceni, Craiova și Chiajna. La FCSB a ajuns în februarie 2018 pentru 50.000 de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu