CFR s-a chinuit cu grădinița FCSB, dar se menține în lupta pentru titlu

CFR Cluj a câștigat cu scorul de 2-0 meciul cu FCSB disputat pe Arena Națională, penultimul din acest sezon. Partida ar fi trebui să se joace pe 18 iulie, dar în acea zi Alexandru Păun a fost testat pozitiv cu coronavirus și întâlnirea a fost amânată. La București, CFR nu a mai avut nevoie de vreun penalti ca să se impună, ci doar de noroc.

Antrenorul Anton Petrea a decis să abordeze meciul cu foarte mulți jucători sub 21 de ani, lăsând pe banca de rezerve fotbaliști importanți (Man, Coman, Năstase, Ovidiu Popescu etc). Chiar și așa feroviarii s-au întrebuințat serios în fața roș-albaștrilor. Costache nu a reușit să-l învingă pe Vlad (min. 12), dintr-o poziție ideală.

Dacă nu a fost penalti, a fost aproape autogol. În minutul 33 Deac a executat un corner și FCSB a fost aproape de autogol (acesta fiind al doilea procedeu care a ajutat CFR-ul să se mențină în lupta la titlu). Istrate a vrut să respingă, dar a deviat mingea în bară, Vînă a degajat defectuos, mingea ajunge la Hoban, care șutat în transversală și prima repriză s-a încheiat așa cum a început, 0-0.

Gazdele au exersat în prima repriză așezarea defensivă, astfel că, primul șut pe poarta lui Arlauskis a venit abia în minutul 61. Tot FCSB a apărut în careul advers (min. 79), dar nici a doua oară Arlauskis nu a putut fi învins. Chinul CFR-ului s-a terminat în minutul 85 când Susic a înscris pentru 1-0. Câteva zeci de secunde mai devreme, după o lovitură liberă executată de Deac, Burcă a trimis cu capul, Pantea a scos de pe linia porții și mingea a fost reținută în cele din urmă de Vlad.

În minutul 87, Itu a marcat pentru 2-0 și CFR s-a impus greu în fața echipei experimentale a FCSB. „Finala” campionatului, între Universitatea Craiova și CFR este programată luni, 3 august, aceasta fiind și data limită până la care FRF trebuie să anunțe la UEFA reprezentantele României în cupele europene. Meciul ar trebui să se dispute pe stadionul „Ion Oblemenco”, dacă nu cumva în ziua meciului vor apărea noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu