CFR, KO. Celtic i-a năucit pe campionii Ligii 1

Foto: Dan Bodea

Optimiști înaintea partidei de le Celtic Park, CFR-iștii au trăit cu totul alt meci față de ce s-a întâmplat în luna august când, pe același stadion, se impuneau cu un neverosimil 4-3. Meciul din etapa a doua din faza grupelor Ligii Europa a fost de la început și până la sfârșit la discreția scoțienilor. Verzii, cu două viteze peste jucătorii lui Dan Petrescu, i-au făcut pe aceștia din urmă să alerge mai mult după minge, decât să facă marcaj adversarilor.

Prima mare ocazie a meciului a aparținut scoțienilor (min. 11), însă Arlauskis a avut o paradă excelentă și a respins balonul trimis spre poarta sa de Jullien. Câteva zeci de secunde mai târziu același fundaș central al lui Celtic s-a înălțat bine și a reluat periculos spre poarta lui Arlauskis, însă mingea s-a dus peste.

În minutul 20, puștiul minune al scoțienilor, Edouard, a fost pierdut în careu de Boli și a deschis scorul pe Celtic Park cu o lovitură cu capul, procedeul preferat al britanicilor. Abia în minutul 26 CFR-iștii au apărut periculos în preajma careului advers. Deac a executat în forță o lovitură liberă, Rondon a recentrat pentru Boli, ultimul a înscris, dar reușita a fost anulată, ambii fotbaliștii ai CFR-ului fiind în poziție afară din joc.

În repriza a doua Culio a fost trimis pe teren în locul lui Louis Aurelio, dar cei care au înscris au fost tot fotbaliștii gazdă. La capătul unui contraatac purtat în viteză Mohamed Elyounoussi a majorat diferența. Șutul său a fost deviat nefericit de Andrei Burcă și mingea a ajuns în plasa porții apărate de Arlauskis.

Dan Petrescu nu a mai avut idei, scoțienii au continuat să alerge ca în primul minut de joc și meciul s-a terminat cu succesul „catolicilor” care preiau cu această ocazie șefia în grupa E a Europa League. În celălalt meci Lazio a trecut de Rennes cu 2-1, însă rămân în urma CFR-ului în clasament, datorită victoriei feroviarilor din Gruia. Etapa a treia este programată abia peste trei săptămâni, CFR urmând să joace în deplasare, la Rennes. Francezii sunt ultimii în grupa E, cu un punct, obținut în etapa inaugurală, 1-1, acasă, cu Celtic Glasgow.

Distribuie:

Postaţi un comentariu