CFR încheie turul sezonului regulat pe prima poziție în Liga 1

Foto: Dan Bodea

Meciul cap de afiș al etapei a 13-a, ultima a turului sezonului regulat din Liga 1, s-a terminat cu victoria clară a campioanei CFR, 2-0 în fața Universității Craiova, prin care vișiniii și-au securizat prima poziție în clasament la jumătatea primei părți a sezonului în curs.

Prima repriză s-a desfășurat după tiparul clasic. CFR a fost ceva mai prezentă în joc, dar a ratat cu lejeritate atunci când s-a aflat în situație bună de a marca. Prima oportunitate a venit abia în minutul 24 când Costache și-a pregătit îndelung șutul, l-a ratat complet, dar mingea a ajuns la marginea careului de unde Hoban a tras în forță, mult pe lângă poarta oltenilor.

Introdus pe teren în minutul 27, în locul lui Itu, Păun a prins un șut frumos din afara careului (min. 37), însă Pigliacelli a fost atent și a reținut torpila mijlocașului feroviar. A fost de altfel, și unltima fază semnificativă a primei reprize care s-a încheiat cum a început, 0-0.

Nici repriza a doua nu a fost mai spectaculoasă, jucătorii ambelor oponente întrecându-se în greșeli. Traore ar fi putut vrea panică în careul advers (min. 55), dar a preluat greșit și l-a determinat pe Dan Petrescu să-l trimită la încălzire pe Omrani. În minutul 64 Arlauskis a ieșit greșit pe o centrare a lui Vătăjelu, balonul a ajuns la Zakaric, însă tot Arlauskis s-a redresat ș a respins cu piciorul mingea trimisă spre poartă de bosniacul Craiovei.

Pe când se pregătea să iasă din teren, Traore a înscris primul său gol de la revenirea la CFR. Acka a greșit o pasă, Susuic a recuperat și a trimis mai departe lui Păun, iar acesta l-a găsit pe Lacina Traore la 20 de metri de poarta adversă, ivorianului i-a ieșit driblingul în fața lui Kelic și Cicâldău și a deschis scorul cu un șut la colțul lung.

Pregătit de ceva vreme să intre în luptă, Omrani l-a schimbat pe Traore și, în minutul 78, a stabilit scorul final. Culio a executat o lovitură liberă, de pe dreapta, direct pe poartă, Pigliacelli a respins greșit, și Omrani, nemarcat în zona punctului cu var, a trimis în plasă. Minutele care au mai rămas din meci au trecut greu, fără ca vreunul dintre fotbaliștii de pe teren să iasă la rampă cu vreo fază importantă și feroviarii termină turul pe locul 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu