CFR, egala multiplei deținătoare a Ligii Europa (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Campioana Ligii 1, CFR Cluj, a fost la opt minute de o nouă victorie uriașă în competițiile continentale intercluburi. Feroviarii au terminat la egalitate, scor 1-1, manșa întâi a dublei cu FC Sevilla din 16-imile Ligii Europa. Vișiniii au marcat din penalti acordat în premieră cu ajutorul tehnologiei VAR. Andaluzii au egalat în minutul 82 și au fost aproape de victorie în ultimele momente ale întâlnirii.

15.000 de oameni au creat o atmosferă impresionantă în tribune, în timp ce pe teren cele două oponente au părut că se respectă un pic prea mult. Prima fază fierbinte s-a petrecut în minutul 7. După un corner executat de Păun, Omrani a căzut în careul advers și banca CFR-ului a cerut penalti. Reluările au demonstrat că intervenția portarului echipei oaspete a fost regulamentară.

Foto: Dan Bodea

De Jong a ratat întâlnirea cu mingea, în minutul 20, iar câteva zeci de secunde mai târziu tot el a trimis slab cu capul. În minutul 25 Bordeianu l-a găsit cu o pasă perfectă pe Deac, dar fotbalistul CFR-ului a reluat slab. Sevilla a avut și o bară, în minutul 33 la o deviere a lui De Jong, dar scorul pauzei a rămas același din primul minut, 0-0.

La 10 minute de la reluare o centrare ideală a lui Manea, către Lacina Traore, a fost respinsă cu mâna și centralul partidei a cerut asistența VAR pentru a dicta, câteva minute mai târziu, lovitură de la 11 metri pentru feroviari. Deac nu s-a pierdut cu firea și a deschis scorul la primul, și singurul șut pe poartă al gazdelor.

Foto: Dan Bodea

Și spaniolii au cerut penalti, în minutul 67, dar Djokovic nu a comis nicio infracțiune de joc. Sevilla a înscris golul egalizator, în minutul 82, după o deviere care a dus balonul în zona centrală a careului lui Arlauskis, De Jong a pasat pentru El Nesry, iar acesta din urmă a îndeplinit o simplă formalitate.

În cel de al treilea minut adițional Rony Lopes a șutat năprasnic de la marginea careului mare, dar Arlauskis a respins mingea în corner și meciul s-a terminat la egalitate, 1-1. Returul dintre Sevilla și CFR va avea loc peste o săptămână, în Spania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu