CFR e prima echipa calificată în play-off

Foto: Dan Bodea (arhivă)

CFR Cluj a câștigat cu un sec 3-0 meciul disputat în deplasare cu FC Voluntari și, cu cele 46 de puncte acumulate este prima echipă calificată matematic în faza play-off a campionatului. Meciul din deschiderea etapei cu numărul 20 din Liga 1 a fost la discreția trupei lui Dan Petrescu, deși vișiniii au făcut o primă repriză în nota obișnuită, grupați ermetic pe faza defensivă, așteptând cu disperare o oportunitate de a ieși pe contraatac.

În minutul 41, la o neatenție a jucătorilor gazde, Omrani s-a lansat spre poarta lui Balauru, șutează slab, la colțul scurt, dar mingea îl suprinde pe portarul celor de la Voluntari și CFR deschide scorul. Evident, Dan Petrescu și-a retras echipa, a închis toate culoarele de pătrundere și a așteptat să treacă timpul pentru a bifa o nouă victorie. Nu a fost cazul pentru că gazdele au cedat orice inițiativă, iar Deac și ai lui au așteptat greșelile adversarului pentru a se distanța pe tabela de scor.

În minutul 74 Deac a recuperat o minge la mijlocul terenului, a țâșnit spre poarta lui Balauru, apoi i-a pasat lui Omrani care a încercat să-și facă mingea pentru șut, l-a driblat pe Balaur, a alunecat și mingea a ajuns cu noroc la Deac care a înscris pentru 2-0. Dezastrul din defensiva echipei lui Claudiu Niculescu avea să fie speculat încă o dată, în minutul 79, de Păun. Acesta a primit o pasă peste întreaga apărare a ilfovenilor și l-a executat sec pe Balauru. După această victorie CFR s-a distanțat la 8 puncte de principala urmăritoare, FCSB, care are însă, un meci mai puțin disputat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu