CFR e lider detașat, la toate capitolele

Foto: Dan Bodea

Trupa lui Dan Petrescu a terminat turul sezonului regulat al Ligii 1 cu o nouă victorie, scor 2-0 cu ultima clasată, Juventus București. Departe de a fi fost un succes lejer pentru CFR, victoria le-a asigurat feroviarilor prima poziție în clasamentul Ligii 1, cu un avans de patru puncte în fața principalei urmăritoare, FCSB și la șase lungimi de locul 3, CSU Craiova. Meciul de pe arena Dr Constantin Rădulescu a început cu șutul slab al lui Hoban, din chiar primul minut și a continuat la fel de anost, fără vreo ocazie de gol, până în minutul 29 când eterna mare speranță a CFR-ului, Alexandru Păun, a marcat cu o execuție extraordinară, șut la colțul lung, din colțul careului de 16 metri. 

Foto: Dan Bodea

Ca de obicei după înscrierea unui gol feroviarii nu au mai părut interesați de joc, deși au întâlnit ultima clasată, echipa fără nicio victorie în precedentele 12 meciuri, echipa cu cele mai puține goluri marcate (7), și cele mai multe încasate (23, până la meciul din Gruia). Pe fondul unui joc la trecerea timpului oaspeții puteau da lovitura în minutul 56, prin Beța care a dejucat perfect ieșirea la ofside a gazdelor, dar reluarea lui s-a oprit în plasa laterală a porții lui Arlauskis.

A urmat ratarea de fotbalist amator a lui Balde, reluare paralelă cu poarta, în situație de unu la unu cu portarul Drăghia, și mai apoi o ieșire total neinspirată a lui Arlauskis care se putea finaliza cu gol pentru oaspeți, dar Petre a șutat într-un adversar, iar Dzalamidze s-a pierdut cu firea și a trimis mingea în tribune. În minutul 82 s-a petrecut momentul cel mai așteptat de suporteri. Nistor a pătruns în careu, Sesar a avut o intervenție neglijentă, iar centralul Andrei Antonie a arătat fără ezitare punctul cu var. Culio nu a avut nicio emoție și a înscris golul său cu numărul 5 din actualul campionat, toate din penalti. 

Foto: Dan Bodea

Cum până la finalul partidei mai erau doar câteva minute niciuna dintre echipe nu a mai încercat să creeze vreo fază ofensivă, iar CFR termină turul perfect. Succesul în fața lui Juventus a fost al 10-lea al vișiniilor, din 13 posibile, feroviarii fiind lideri și la acest capitol. Tot pe primul loc se situează trupa lui Dan Petrescu într-un clasament al golurilor marcate din faze fixe, 10 la număr, 6 dintre ele din lovituri de la 11 metri, un alt capitol la care CFR-ul e fruntașa Ligii 1. Cu cele 25 de goluri marcate în 13 meciuri echipa din Gruia este cea mai prolifică din Liga 1, doar la capitolul goluri încasate FCSB stă mai bine, 8 față de cele 9 ale clujenilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu