CFR, doar egal la Iași. Petrescu anunță că se retrage

Foto: Dan Bodea

Etapa a VI-a, prima a returului fazei play-off a Ligii 1, a oferit două rezultate care încing și mai mult lupta pentru titlul de campioană. CFR nu a reușit să se impună la Iași în fața CSM-ului din localitate, iar FCSB a smuls cu greu un egal pe terenul campioanei FC Viitorul. La Iași lucrurile s-au derulat într-o ordine de neclintit, de un firesc deja patentat de trupa lui Dan Petrescu. Doar până în minutul 64 când centralul Ovidiu Hațiegan a dictat, eronat, lovitură de la 11 metri pentru gazde. Partida a început cu ocazia lui Frăsinescu din minutul 5. Mingea expediată de fundașul gazdelor l-a depășit pe Arlauskis, dar s-a oprit în bara porții.

Doar accidentarea lui Boli nu era trecută în schema de joc solicitată de antrenorul oaspeților. În minutul 36 Țucudean a deschis scorul dintr-o minge recentrată în fața porții de Omrani. În replică (min.37) Andrei Cristea l-a pus la încercare de goalkeeperul CFR-ului, dar acesta din urmă a reținut șutul căpitanului gazdelor. La 1-0 pentru CFR lucrurile erau exact acolo unde își dorea Petrescu. Repriza a doua a început tot cu CSM Iași mai incisivă, iar în minutul 49 gazdele au reușit contraperformanța de a irosi două oportunități în aceeași fază.

În minutul 62 Omrani putea să închidă meciul, dar a reluat cu capul pe lângă poarta lui Rusu. Două minute mai târziu Hațiegan vede fault la pătrunderea lui Sin și arată punctul cu var. Andrei Cristea nu a ratat și scorul a devenit 1-1. Până la fluierul final doar Bordeianu a mai avut o apariție interesantă în careul gazdelor. S-a terminat 1-1 și scandalul continuă. ”În play-off suntem furați pe față. Haţegan nu ne-a dat penalty cu Steaua şi aici a dat penalty împotriva noastră. Ne-a furat patru puncte.

Nu e normal așa. Altfel era să fim la egalitate de puncte înainte de meciul direct. Sunt cărțile făcute, e clară situația. Îmi anunț retragerea. Nu mai stau aici decât 3-4 meciuri. Poate dacă mă retrag și eu, CFR va fi respectată. Eu nu mă simt respectat”, a răbufnit la finalul jocului Dan Petrescu. În clasamentul fazei play-off FCSB este lider cu 42 de puncte urmată de CFR cu 40 de puncte. Cele două echipe se întâlnesc la finalul săptămânii viitoare, la Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu