CFR debutează lansat. Urmează trei etape de foc

CFR Cluj va debuta în viitoarea ediţie a Ligii 1 pe teren propriu, la data de 23 iulie, în compania Concordiei Chiajna / Foto: Dan Bodea

Fosta campioană a României la fotbal, CFR Cluj, va debuta în noua ediţie a Ligii 1 (sezonul 2016/2017), pe teren propriu în compania formaţiei Concordia Chiajna, conform tragerii la sorţi a ţintarului Ligii 1, stabilit, marţi la Casa Fotbalului din Bucureşti. Nici în etapa a doua „vişiniii” nu au un meci teribil, clujenii urmând să se deplaseze în Moldova, la Botoşani.

Vor urma însă, trei runde de foc pentru Vasile Miriuţă şi echipa lui. Etapa a treia, CFR-ul primeşte vizita lui Dinamo, în prima confruntare de grad zero pentru ardeleni. Cele două echipe şi-au disputat ultima finală a Cupei României, câştig de cauză având feroviarii.

În runda a patra CFR-iştii merg la Pandurii, iar o săptămână mai târziu în Gruia vine campioana ţării, Astra Giurgiu. Înfruntarea cu Steaua este programată în etapa a IX-a. Noua ediţie a campionatului intern va debuta la data de 23 iulie şi se va încheia pe 4 iunie 2017.

Finala Cupei Ligii se va disputa pe 20 mai 2017, iar ultimul act al Cupei României va fi 27 mai 2017. La fel ca şi în precedenta ediţie, Liga 1 va avea în componenţă 14 echipe, iar sistemul competiţional va fi similar cu cel din sezonul 2015/2016. Adică, se va disputa un sezon regulat, în care se întâlnesc toate cele 14 competitoare, fiecare cu fiecare, după care Liga 1 se va împărţi în două grupe.

Play-off-ul va cuprinde prtimele şase echipe clasate la finalul campionatului regulat, acestea urmând să-ş dispute titlul de campioană şi poziţiile ce duc în cupele europene. Jumătatea inferioară va avea în componenţă echipele clasate pe locurile 7-14 la finalul sezonului regulat, grupările din această fază a competiţiei urmând să-şi dispute locurile (7-11) care asigură pe mai departe prezenţa în primul eşalon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu