CFR începe drumul spre grupele UCL la capătul lumii

Foto: Dan Bodea

Aventura europeană a CFR-ului pornește anul acesta tocmai din Asia Centrală. Conform tragerii la sorți feroviarii clujeni vor înfrunta campioana Kazahstanului, FC Astana. Dintre cei cinci posibili adversari pentru turul 1 preliminar CFR a dat peste unul dintre cei mai dificili. Astana este campioana Kazahstanului în ultimele cinci sezoane și una dintre echipele cu prezențe constante în fazele importante ale competițiilor continentale intercluburi.

Mara: „Asta ne-a fost soarta!”
În ultimii patru ani Astana a participat odată în grupele Ligii Campionilor și de trei ori la rând în UEFA Europa League, ceea ce le conferă un evident avantaj în fața vișiniilor. Un alt avantaj al kazahilor în fața feroviarilor este dat de faptul că sezonul este în plină desfășurare. Adversara CFR-ului a disputat deja 16 meciuri în campionat și se situează pe primul loc al clasamentului. La campioana Kazahstanului evoluează și internaționalul român Dorin Rotariu, titular de drept și al doilea golgheter al kazahilor.

„Am fi preferat oricare altă echipă în afară de Astana și Steaua Roșie Belgrad. Aș fi preferat Ludogorets. Este o deplasare foarte lungă, teren artificial, nici Atletico Madrid nu a reușit să câștige acolo. Este o echipă puternică care joacă an de an în Europa. Asta ne-a fost soarta. Deplasarea va fi cea mai mare problemă, fusul orar, dar vom vedea. Noi sperăm să trecem de ei”, a spus Bogdan Mara, pentru Digi Sport.

UEFA a anunțat și datele la care vor avea loc partidele. Astfel, meciul tur se va desfășura în perioada 9/10 iulie, în Kazahstan, iar returul este programat o săptămână mai târziu, 16/17 iulie, la Cluj.

Europa League sau cap de serie în UCL?
Dată ce și-a aflat adversarul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor pentru oficialii CFR-ului urmează a doua etapă. Una de întrebări, calcule și analize. O fi mai bine în Liga Campionilor, o fi mai ușor în Europa League? Există o variantă în care CFR poate deveni cap de serie în turul doi.

Însă, ca să ajungă în această situație este imperios necesar ca feroviarii să ajungă în turul secund, iar acest lucru ar putea însemna un culoar mai accesibil spre fazele superioare ale Ligii Campionilor. Dintre toți potențialii adversari din runda inaugurală exact Astana, dar și Ludogorets și Steaua Roșie Belgrad sunt considerate încă de pe acum capi de serie în turul doi.

Astfel, dacă CFR va trece de Astana ar preluat și statutul adversarilor, acela de cap de serie în turul doi preliminar. În cazul în care campioana Ligii 1 va fi eliminată din turul 1 preliminar, va continua în Europa League. În această perioadă CFR efectuează un stagiu de pregătire centralizată în localitatea austriacă Windischgarsten, unde vor sta până pe data de 30 iunie.

În cantonament, campioana Ligii 1 are programate cinci partide de verificare. Pe prima a câștigat-o, scor 1-0 cu FK Orenburg din Rusia, iar în zilele următoare vor mai întâlni pe Steaua Roșie Belgrad (Serbia) – 22 iunie, NK Osijek (Croația) – 26 iunie, Mlada Boleslav (Cehia) – 28 iunie și Sparta Praga (Cehia) – 29 iunie.

Până la debutul în preliminariile Ligii Campionilor, CFR va disputa și un meci oficial. Este vorba despre înfruntarea din Supercupa României. Meciul care deschide sezonul 2019/2020 este programat pe 6 iulie, la Ploiești, și le va opune pe CFR și pe Viitorul Constanța.

Distribuie:

Postaţi un comentariu