CFR a ieșit din pasa proastă, a câștigat cu rezervele

Campionii Ligii 1, CFR Cluj, s-au impus, cum altfel, la limită, scor 1-0, în fața lui Dinamo, intr-un meci contând pentru etapa a treia a Ligii 1. Aparent nicio surpriză. Dinamo traversează, probabil, cea mai proastă perioadă din istorie. Victoria vișiniilor este, însă, cu atât mai importantă cu cât a fost obținută de rezervele lui Petrescu.

Practic, din formula standard pentru Liga 1 doar Arlauskis, Itu și Costache au prins primul 11. Ceilalți opt jucători fac parte din linia a doua a grupării feroviare. Singurul moment în care roș-albii au contat s-a consumat în debutul partidei, când Montini a trimis pe lângă. A urmat o parodie de replică a oaspeților, incapabili să-și creeze o ocazie cu adevărat importantă.

Fotbaliștii CFR-ului s-au întrecut în erori, au ratat din toate pozițiile, de două ori cu poarta goală, și a fost nevoie de o lipsă de inspirație a centralului Chivulete, care a dictat penalty la o fază dubioasă, pentru a înscrie unicul gol al întâlnirii. Petrescu a sacrificat Liga 1 pentru a-și putea plăti singur salariul și bonusurile astronomice pentru România, dar i-a ieșit.

Calificarea în grupele unei competiții continentale este singura modalitate prin care Petrescu poate spera să-și încaseze banii stipulaţi în contract. Titularii au fost odihniți pentru a putea zburda în returul cu Maccabi Tel Aviv, iar rezervele au arătat cât de slabă este Dinamo, și cât de slab este fotbalul românesc.

Billel Omrani a marcat, din nou, și arată că este în cel mai important moment al carierei. CFR a urcat, temporar, pe primul loc al clasamentului și are toate motivele să creadă intr-un rezultat bun la Tel Aviv. Ţucudean e și el pregătit să revină, iar feroviarii mai au doar două tururi preliminare până să se înfrupte din milioanele oferite cu prea multă generozitate de UEFA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu