CFR a „devalizat” Bănia. Vișiniii au luat Supercupa României

Foto: Dan Bodea

Campioana CFR și-a respectat statutul de favorită în fața Craiovei și a cucerit al 11-lea trofeu din istorie, Supercupa României, chiar pe arena din Bănie. Vișiniii s-au impus clasic, la limită, cu gol din penalty, la capătul unui joc în care s-a simțit mâna lui Edward Iordănescu. Fără achiziții spectaculoase, niciunul dintre jucătorii noi veniți nu a prins echipa de bază, și cu doar două modificări importante în primul 11 (Peteleu în banda dreaptă și Mailat în tridentul ofensiv, alături de Țucudean și Deac), CFR-ul a arătat ca o echipă care a redescoperit fotbalul.

Așezarea ultradefensivă a fost înlocuită cu un sistem de joc modern, 4-3-3. Pasele britanice, lungi și direct pe atacant au fost înlocuite cu un joc de posesie și o suveică de pase care i-a pus în dificultate pe olteni. Numărul de ocazii nu a fost cu mult mai mare decât în era Dan Petrescu, dar jocul echipei a arătat infinit mai bine. În minutul 8 Mailat și-a etalat principalele calități, viteza și tehnica, dar șutul lui, spectaculos, cu exteriorul, a fost respins în corner de noul portar al Craiovei, Pigliacelli.

De la colțul terenului Deac a încercat să-l imite pe Budescu. A trimis un covrig înșelător, direct pe poartă, dar italianul a respins de sub bară. Trupa feroviară a pus stăpânire pe meci, însă nici oltenii nu au stat degeaba în teren. Mitriță a luat o acțiune pe cont prorpiu, a pus la pământ patru adversari și a tras tare, în Arlauskis. Mingea a ajuns la noul decar al Bîniei, Cicâldău, care a plasat mingea printre toți adversarii pentru 1-0. A apărut de nicăieri Andrei Mureșan și a respins de pe linia porții.

Finalul primei reprize a fost pe contre. Mitriță a tras tare din voleu, dar balonul a fost deviat în corener. În replică Țucudean a căzut în careu și a solicitat penalty. Iordănescu a sițit că Peteleu este mână moartă și l-a înlocuit la pauză cu Manea. La nici 10 minute de la reluare în teren a fost trimis și Omrani și jocul CFR-ului devenea și mai ofensiv. Vinicius a urcat în atac și a luat bara la țintă în minutul 61. Două minute mai târziu Omrani apare în rol de servant pentru Culio, dar argentinianul s-a pierdut cu fierea în fata portarului italian al Craiovei.

De partea cealaltă Devis Mangia privea disperat spre banca de rezerve. Lecările din această vară au lăsat găuri mari în lotul oltenilor. Mangia îl aruncă în luptă pe Burlacu, pentru a pune mai multă presiune pe careul vișiniilor. Deși a pierdut pregătirea de vară, Omrani și-a arătat clasa în minutul 77. A trecut în viteză de Popa, a pătruns în careu și i-a lăsat o singură opțiune fundașului oltean, să-l faulteze. Penalty pentru CFR și execuție simplă, de începător a lui Culio, pe mijlocul porții, suficient pentru a direcționa trofeul spre Cluj.

Magia mută din nou. Markovic intră în luptă, iar Burlacu are șansa pentru 1-1, în minutul 84. Câteva secunde mai târziu Markovic și Ferreira se încurcă în careul feroviarilor. Ultimele minute CFR-ul a arătat că știe să țină de rezultat. Fotbaliștii lui Iordănescu s-au apărat exact și au terminat meciul în avantaj, declașând fiesta pe cel mai ”fierbine” stadion al țării. Supercupa cucerită de vișiniii, sâmbătă seara, este al 11-lea trofeu din palmares și a treia Supercupă, după victoriile din 2009 și 2010.

Distribuie:

Postaţi un comentariu