Ceferin nu e CFR-ist. Feroviarii nu primesc (încă) trofeul de campioană

Foto: Dan Bodea

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a ținut să facă lumină în privința modului în care o echipă de fotbal, care evoluează într-un campionat afiliat la forul continental, poate fi declarată campioană în țara ei, în contextul în care marea majoritate a campionatelor de fotbal din țările de pe Bătrânul continent au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

„Am auzit mai multe știri false, potrivit cărora UEFA ar fi aprobat ideea ca ligile să încheie sezonul acum și să acorde titlul de campioană formației aflate pe primul loc în momentul de față. Acest lucru este total neadevărat. Obiectivul nostru este ca sezonul să fie încheiat pe teren, în toate campionatele. Nu recomandăm niciunei ligi să acorde în această perioadă titlul de campioană”, a spus șeful UEFA, Aleksander Ceferin.

Reacția oficialului forului continental vine în contextul în care în momentul în care campionatele din Europa au fost suspendate, au apărut mai multe posibile variante prin care sezonul ar putea fi încheiat. Una dintre ele era de a anula restul meciurilor și de a înmâna trofeul formației care ocupă în prezent locul 1, indiferent că este vorba despre Barcelona în La Liga, de Liverpool în Premier League, sau de CFR în Liga 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu