Căpitanul CFR-ului a reacționat: „Nu e corect să fim campioni fără să jucăm restul sezonului. Nu e corect pentru ceilalți!”

Foto: Dan Bodea

Marți este ziua la capătul căreia Liga 1 poate avea o nouă campioană, în funcție de deciziile ce vor fi luate în cadrul ședinței video la care sunt invitați să participe 55 de conducători ale asociațiilor naționale (federații ale țărilor afiliate la UEFA – n.a.), dar și reprezentanți ai FiFPro. aceștia vor stabili soarta Champions League, Europa League, dar și ce se va întâmpla cu EURO 2020. Totodată forul european va da mână liberă federațiilor naționale să ia deciziile pe care le consideră de cuviință cu privire la campionatele din țările lor.

Surse federale susțin că variantele cele mai la îndemână, opțiuni care sunt agreate și de UEFA, ar fi înghețarea competițiilor interne fără decernarea trofeelor, închiderea sezoanelor ținând cont de clasamentele din acest moment, sau amânarea reluării competițiilor interne pe o perioadă mai lungă. În oricare dintre variantele de mai sus CFR ar urma să fie desemnată campioana țării. Însă, căpitanul feroviarilor a reacționat fairplay la aflarea veștii că echipa lui ar putea câștiga cel de al treilea titlu consecutiv pe criterii administrative și nu sportive.

„Când o să fie totul OK sper să reluăm campionatul. Să joc fără public a fost una dintre cele mai urâte experiențe din viața mea. Dacă se suspendă cum alegi campioana sau cine merge în cupele europene? Nu e corect nici să pui campioana fără să joci restul sezonului. Eu unul nu m-aș bucura pentru așa titlu. Nu e corect pentru ceilalți”, a spus Mario Camora, pentru Prosport.

Reacția căpitanului feroviarilo nu vibrează într-u totul cu cea a oficialilor clubului. Directorul sportiv, Bogdan Mara, nu ar refuza trofeul de campioană, dacă așa se va decide la nivel federal. „Acum suntem în pauză, antrenamentele noastre sunt suspendate. Nu ştim până când, vom vedea, până la noi ordine, pentru că situaţia se schimbă. În momentul în care LPF şi UEFA ne vor anunţa face ceea ce e de făcut. Vom face un program de reluare a antrenamentelor, dacă va fi cazul. Însă acum aşteptăm toţi acele decizii”, a spus Mara.

Ideea este îmbrățișată și de finanțatorul celor de la FCSB, Gigi Becali, care a spus că nu va agrea înghețarea competiției interne, și că echipa lui este pregătită să lupte pentru titlul de campioană a sezonului în curs. Reamintim că din cauza pandemiei de coronavirus, în acest moment, în România au fost suspendate toate întrecerile ce se desfășoară sub patronajul FRF. Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatele de fotbal feminin și juniori nu se joacă cel puțin până în aprilie.

În cadrul video conferinței de marți a reprezentanților UEFA cele mai așteptate decizii sunt cele legate de barajele de calificare la turneul final al EURO 2020, dacă evenimentul va mai avea loc anul acesta, dar și cum vor continua UEFA Champions League (UCL) și Europa League (EL). În cazul EURO 2020, turneu final ce va fi găzduit și de România, există varianta amânării turneului în perioada de iarnă, sau amânarea lui până anul viitor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu