Campionatul s-a încheiat. ”U” Cluj e tot fără antrenor, niciun jucător n-a venit și nimeni n-a plecat

Foto: Dan Bodea

Două săptămâni și jumătate au trecut de la anunțul oficial al Federației Române de Fotbal referitor la încheierea campionatului în Liga 2. Se știe că doar primele șase clasate vor mai juca meciurile unui play-off improvizat pentru desemnarea echipelor care vor promova în eșalonul de elită. De la locul 7 în jos e liniște și pace. Nimeni nu retrogradează, deci toată lumea e mulțumită. Poate prea mulțumită.

Universității Cluj a disputat ultimul meci l-a data de 7 martie, acasă, cu Metaloglobus București. A fost un eșec (scor 1-2), la capătul căruia suporterii au declanșat un protest spontan și le cereau oficialilor clubului să găsească un antrenor care să preia echipa și să caute jucători care să nu îmbrace tricoul alb și negru doar pentru că dă bine în CV. Adrian Falub, care în acte este managerul sportiv, dar care ocupă și poziția de antrenor principal, a promis atunci că după încheierea sezonului pe banca tehnică va fi adus un principal.

Apoi a venit pandemia, s-a intrat în șomaj tehnic, să fie bine, ca să nu fie rău, s-a mai lucrat un pic în online pentru că nu se putea altfel, apoi s-a intrat la propriu în vacanță pentru că poziția din clasament (locul 14), era tocmai la 12 puncte distanță de locul 3, care duce la baraj, și la 10 puncte de locul 6 care, conform reconfigurației campionatului, duce în play-off-ul pentru promovare.

Chiar dacă o spune doar cu jumătate de gură, directorul „Șepcilor roșii”, Daniel Stanciu, recunoaște totuși că perioada ce va urma va fi una grea. Sponsorii, atâția câți vor mai fi, nu vor mai cotiza la nivelul anului 2019. O altă sursă importantă de venit, alocarea financiară din partea Primăriei și a Consiliului Local (3.000.000 de lei) a fost oprită pe perioada pandemiei, iar deblocarea banilor se va face cel mai devreme la jumătatea lunii iunie. Astfel, singura sursă concretă de venituri o reprezintă cotizațiile suporterilor. Poate acesta este și motivul pentru liniștea din birourile din Sala Polivalentă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu