Campionatele naționale de volei au fost înghețate, toate echipele clujene s-au salvat!

Foto: Dan Bodea

Federația Română de Volei (FRV) este primul for sportiv din România care a înghețat întrecerile interne și a omologat clasamentele la zi. Astfel, echipele CS Universitatea Cluj, atât cea feminină, cât și cea masculină au asigurate prezențele în viitoarea ediție de campionat, tot în primul eșalon al țării. Tot în Divizia A 1 vor evolua și Unirea Dej și CSM Câmpia Turzii.

Echipa feminină, ”U” NTT DATA ocupa în momentul suspendării campionatului locul 9 (din 11 participante), în clasamentul Diviziei A1, în vreme ce la masculin Universitatea Cluj era pe 7 (din 10 participante). În urma deciziei FRV de înghețare a întrecerilor interne echipele Clubului Sportiv Universitatea își vor menține pozițiile în clasamentul omologat ca final. Pentru fomațiile clujene închiderea campionatului este o veste bună, în caz contrar acestea, cu excepția Unirii Dej, urmând să evolueze în turneul play-out (pentru evitarea retrogradării), dacă sezonul ar fi continuat conform programului inițial.

Celelalte două echipe masculine din Cluj participante în Divizia A 1 au „încheiat” campionatul 2019/2020 pe locul 5 – Unirea Dej, respectiv pe locul 9 CSM Câmpia Turzii, aceasta din urmă urmând evitând și ea retrogradarea în eșalonul secund (Divizia A2). Campioane ale țării au fost desemnate echipele Volei Alba Blaj (la feminin), respectiv Arcada Galați (la masculin), ocupantele primelor poziții la momentul votului de închidere a sezonului 2019/2020.

„Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, starea de urgență se întindea până în aprilie, ce rost avea să mai așteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente, nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis, iar echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj sunt campioane și ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a spus președintele FR Volei, Gheorghe Vișan.

Reamintim că prima echipă care a intrat în carantină a fost Volei Municipal Zalău, la data de 31 ianuarie. Atunci, toți jucătorii sălăjeni și staff-ul tehnic au fost izolați la domiciliu, după ce unul dintre aceștia a fost depistat pozitiv cu gripă de tip A, în urma unei deplasări în Cehia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu