Campion absolut de raliuri al României Simone Tempestini a ratat Top 16 în prima etapă a Campionatului Național de Drift

Simone Tempestini

Pilotul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, a luat startul la sfârșitul săptămânii trecute, în premieră, într-o etapă a Campionatului Național de Drift. Dacă în întrecerile de raliuri clujeanul nu are rivali, în întrecerea de derapaje controlate Simone nu a prins Top 16, fiind învins în cursa de calificare.

Pilotul clujean a încheiat întrecerea pe locul 18. Participarea în competiția de Drift nu era inclusă în calendarul competițional al lui Simone, prezența lui la Prejmer fiind mai degrabă un bonus pentru organizatori. Întrecerea a fost câștigată de Radu Moise care s-a impus în finală în fața lui Ivan Ivanov. după un „one more time”, bulgarul fiind descalificat în duelul decisiv.

Reamintim că la sfârșitul lunii iunie Simone Tempestini secondat de Sergiu Itu a câștigat Raliul Argeșului, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri. Clujeanul a reușit să se impună în 5 dintre cele 6 probe speciale ale rundei care a deschis ediția 2020 a întrecerilor naționale de raliuri.

Etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri va avea loc în perioada 17-18 iulie, Raliul Perla Harghitei. Noutatea sezonului în curs o reprezintă introducerea ca bonus a Raliului Sucevei după nu mai puțin de 30 de ani de pauză.

Distribuie:

Postaţi un comentariu