Camelia Gal, vedeta primei zile la Internaționalele de atletism ale României (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Șapte medalii au cucerit atleții clujeni în prima zi a Campionatelor Internaționale de atletism ale României, trei dintre acestea fiind de aur. Camelia Gal (CSU Cluj-Napoca) a făcut spectacol în finala de la 400 metri plat în care a triumfat la capătul unei curse excelente pe care a terminat-o în 52.01, cea mai bună performanță personală a sportivei pregătite de Vasile Bogdan (la doar 0,66 sutimi de secundă de baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo).

În aceeași cursă podiumul a fost 100% clujean, Miklos Andreea (legitimată la CSM București) sosind a doua (53.03) și Sanda Belgyan (CSU Cluj-Napoca) pe trei, cu timpul de 55.43.

Interesant este că Gal s-a impus și în calificările cursei de 100 metri plat, cu 11.65, însă a renunțat să mai ia startul în finală, concentrându-se pe cursa în care este specialistă (400 metri plat). Timpul obținut de Camelia Gal în calificări a rămas cea mai bună performanță, finala fiind adjudecată de Marina Andreea Băboi de la SCM Gloria Buzău în 11.76.

Celelalte victorii ale atleților clujeni au fost consemnate în probele de 100 metri garduri, Anamaria Nesteriuc, care aleargă însă, pentru CSA Steaua București, în 13.54 și Robert Parge (CSU Cluj-Napoca), învingător în proba de 400 metri plat cu timpul de 47.39.

Pe podium s-au clasat și Ionuț Marius Dumitru (CSU Cluj-Napoca), respectiv Tudor Sevciuc (CSM Cluj-Napoca), în cursa de 1.500 metri. Primul a fost cronometrat în 3.55.95 și a obținut medalia de argint, în vreme ce Sevciuc a terminat cursa în 3.57.24, timp ce i-a adus medalia de bronz a probei.

Singura sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care a concurat la Internaționalele României de la Cluj, Florentina Iusco, și-a confirmat statutul de favorită la triplusalt încheind concursul pe prima poziție cu o performanță de 13.66 m.

Cea mai prestigioasă competiție internațională de atletism pe pistă organizată în România – Campionatele Internaționale ale Romaniei „Iolanda Balaș Soter” (ediția cu numărul 65) continuă duminică. Sanda Belgyan este una dintre favoritele cursei de 400 metri garduri, iar Camelia Gal și Robert Parge pornesc cu prima șansă în finalele de la 200 metri plat (feminin și masculin).

Urmăriți mai jos o spectaculoasă galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea, în prima zi a Internaționalelor de atletism ale României de la Cluj-Napoca.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu