Calificare amânată. CFR a pierdut la Roma, dar rămâne în cărți pentru accederea în 16-imile Ligii Europa

Foto: Dan Bodea

Campioana Ligii 1 avea nevoie de un punct în disputa de pe Stadio Olimpico, cu Lazio, pentru a sărbătorii în avans calificarea în 16-imile Ligii Europa. Vișiniii au încasat singurul gol încă din minutul 25, după un șut la colțul lung al lui Corre. Burcă (min. 27) și Djokovic (min. 38) au răspuns cu șuturi de la distanță, ultimul scuturând bara din stânga lui Proto, dar prima repriză s-a încheiat cu ocazia monumentală a lui Correa care a tras pe lângă, în situație de unu la unu cu Arlauskis.

După o evoluție mai mult decât ternă, în primele 45 de minute, CFR-iștii au dat semne de viață în actul secund. În minutul 50, Acerbi a fost la un pas să ușureze misiunea feroviarilor, dar Proto a scos mingea trimisă nefericit spre propria poartă de coechipierul său. Patru minute mai târziu, Peteleu reușește să șuteze pe poartă, Proto respinge în față, iar pe Omrani l-au sufocat emoțiile și a ratat din 5 metri cu toată poarta goală în față.

Tot Omrani a șutat în minutul 72, de la marginea careului, peste. A fost ultima oportunitate de gol pentru CFR și meciul s-a terminat cu victoria romanilor, care reintră, astfel, în cărțile calificării. Interesant este că, deși era obligat să marcheze, Dan Petrescu a abordat meciul cu 3 fundași centrali, iar din primul 11 al lui Lazio au lipsit Milinkovic-Savic și Ciro Immobile, cei doi jucători valorând împreună de trei ori și jumătate cât întregul lot al campioanei Ligii 1.

În celălalt meci al grupei, Celtic a trecut de Rennes (scor 3-1). Astfel, pe 12 decembrie, când este programată ultima etapă din faza grupelor Ligii Europa, CFR e obligată să nu piardă în fața scoțienilor. Orice alt rezultat, coroborat cu o eventuală victorie a lui Lazio, la Rennes, este echivalent cu eliminarea feroviarilor din competiția continentală intercluburi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu