”Caii putere” ai Clujului

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt noii campioni de raliuri ai României. Cei doi au triumfat, la sfârșitul săptămânii, în Cotnari Rally Iași, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri al României și și-au asigurat matematic titlul de campioni. Într-o singură probă din cadrul competiției cei doi au cedat prima poziție. Pentru Simone Tempestini este al treilea titlu național absolut, iar pentru echipa Napoca Rally Academy al patrulea succes consecutiv în întrecerea piloților.

Fără rivali
Se poate spune despre piloții echipei clujene de raliuri Napoca Rally Academy că mănâncă jar. Poate puțin forțată, expresia are acoperire totală dacă privim clasamentele finale ale întrecerii interne de raliuri din ultima vreme. Practic, de ani de zile piloții clujeni aleargă în întrecerile interne aproape singuri. Adversarii pot cel mult să privească cum bolizii pilotați de Simone sau Marco Tempestini, de Bogdan Marișca și ceilalți, țâșnesc spre linia de sosire lăsându-și oponenții în urmă, într-un nor gros de praf.

Cu victoria de la Iași, Simone Tempestini își trece în palmares al treilea titlu național din 2015 încoace. Doar anul trecut s-a interpus Bogdan Marișca, ceea ce duce la patru sezoane consecutive dominația piloților clujeni. Și pentru că întrecerile de raliuri sunt curse contracronometru, în care cifrele fac diferența, este important să subliniem faptul că cele șase etape disputat până acum au însumat 72 de probe speciale dintre care 53 au fost câștigate de Simone. În procente asta înseamnă în 74% dintre probele speciale s-a impus pilotul clujean.

O creștere semnificativă față de edițiile precedente în care Tempestini junior și-a adjudecat titlul național absolut (64% din totalul probelor speciale câștigate în 2015, respectiv 61% în 2016). Chiar dacă este la 79 de puncte în urma lui Simone, în clasamentul general al piloților de raliuri din România, trebuie felicitat și campionul în exercițiu al țării, Bogdan Marișca. Acesta nu mai poate pierde podiumul clasamentului general final, ceea ce reprezintă încă o performanță pentru echipa Napoca Rally Academy.

Dominația lui Tempestini
Al treilea succes în Campionatul Național de Raliuri al României nu este deloc întâmplător pentru Simone Tempestini. Pilotul italiano-clujean s-a impus în cinci din precedentele șase etape, după cum se poate observa mai jos:

Etapa I – Tess Rally Brașov – locul I – Simone Tempestini/Sergiu Itu
Etapa a II-a – Transilvania Cluj Rally – locul I – Simone Tempestini/Sergiu Itu
Etapa a III-a – Raliul Aradului Kia – licul I – Valentin Porcișteanu/Dan Dobre
Etapa a IV-a – Raliul Moldovei Bacău – locul I – Simone Tempestini/Sergiu Itu
Etapa a V-a – Raliul Perla Harghitei – locul I Simone Tempestini/Sergiu Itu
Etapa a VI-a – Cotnari Rally Iași – locul I – Simone Tempestini/Sergiu Itu

A mai rămas de disputat ultima etapă a campionatului, a VII-a, Raliul Sibiului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu