Caii campioni se întrec în weekend la Cupa Napoca Sport Horse

Foto: Dan Bodea

Ediţia din acest an a Cupei Napoca Sport Horse se anunţă una de succes, până în acest moment fiind înscrişi în concurs nu mai puţin de 70 de cai, anunţă Consiliul Judeţean Cluj.

O participare notabilă şi foarte apreciată de specialişti, dar nu numai, va fi cea a călăreţului-campion naţional al anului 2013,  Ionuţ Ursache, care va participa cu calul său „Viena”, un superb exemplar a cărui valoare este estimată la peste 100.000 euro. Beneficiind de o puternică participare internaţională şi o creştere constantă de la o ediţie la alta, de la două zile de concurs şi 35 de cai la patru zile de concurs şi un număr dublu de cai, Cupa Napoca Sport Horse este singura competiţie de sărituri peste obstacole din Transilvania şi a doua ca mărime din ţară, după Cupa României la Echitaţie organizată în capitală. În acest context, intenţia declarată a organizatorilor este aceea de transformare a proiectului, în scurt timp, într-unul de nivel balcanic, european şi chiar mai mult decât atât.

Competiţia efectivă va debuta în data de 3 iulie 2014, la ora 10.00. Concursurile, făcând parte din calendarul Federaţiei Ecvestre Române, încep zilnic cu probe de dificultate diferită, de la 90 la 140 cm, cel mai jos fiind nivelul F, la care participă şi copiii, urmate apoi de cele de nivel E, D si C, cărora li se vor alătura, în zilele de sâmbătă şi duminică, proba de nivel B şi o probă specială destinată copiilor începători. Fiecare probă va avea minim 10 zece obstacole şi 11 sărituri,  un cal putând participa la maximum două probe în fiecare zi de concurs. De asemenea, în fiecare zi, la fiecare probă, vor fi premiaţi cei mai buni cai şi călăreţi, Cupa Napoca Sport Horse urmând să fie decernată sportivului care totalizează cel mai mare număr de puncte bonus în probele de nivel F, E, D, C, B, pe parcursul celor 4 zile ale competiţiei.

Publicul interesat să participe la această competiţie unică în judeţul Cluj şi în întreaga regiune  vor putea să folosească mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, respectiv microbuzul M16, orarul liniei putând fi consultat pe site-ul instituţiei. Pentru ca un număr cât mai mare de iubitori ai sportului hipic să poată participa la evenimentul organizat la acest sfârşit de săptămână, Consiliul Judeţean Cluj a adresat Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi Primăriei Cluj-Napoca solicitarea de a analiza oportunitatea suplimentării numărului de mijloace de transport pe această rută şi a scurtării intervalelor orare la care acestea fac legătura între cele două localităţi.

„Cupa Napoca Sport Horse” se află în acest an la a IV-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 3-6 iulie 2014, la Centrul de echitaţie din localitatea Sălicea, comuna Ciurila, accesul publicului fiind liber.

Distribuie:

Postaţi un comentariu