Că-și permite, că nu, CFR își bagă jucătorii în cantonament. Primele neachitate mai așteaptă, iar contractele vor fi cu până la o treime mai mici

Foto: Dan Bodea

Directorul sportiv al campioanei Ligii 1, Bogdan Mara, admite că sunt probleme la CFR, dar clubul va căuta resurse pentru ca echipa să se pregătească în condițiile impuse de MTS. Marți, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat, marți, condițiile în care un club își poate relua pregătirile începând cu data de 15 mai.

Printre altele, Stroe a precizat că echipele vor trebui să-și țină jucătorii în izolare vreme de 14 zile, după care aceștia vor sta în cantonament pe toată perioada de pregătire și ulterior în perioada de desfășurare a competițiilor, fie în bazele sportive proprii, fie în baze sportive închiriate.

Pe toată durata șederii în cantonament, fotbaliștii vor fi testați și monitorizați, toate cheltuielile fiind suportate exclusiv de către cluburi. „(n.r.-CFR și-ar permite achiziționarea de teste și să îi țină pe jucători în cantonament pe toată perioada competiției?) Își permite, nu își permite, va trebui doar să respectăm regulile și să ținem jucătorii în siguranță. Ce este nevoie vom face. Vom analiza și vom face toate aceste lucruri. Înainte de orice, sănătatea este cea mai importantă”, a spus Mara pentru Mediafax.

Recent CFR l-a dat afară pe secundul Alin Minteuan pentru că tehnicianul a refuzat să semneze un nou act prin care ar fi acceptat ca datoriile pe care clubul le avea către el să fie achitate, cândva, spre finalul acestui an (în 31 decembrie conform declarațiilor lui Minteuan). De altfel, conducerea feroviarilor le-a cerut tuturor jucătorilor și antrenorilor să amâne încă o dată datoriile ce trebuiau achitate până la data de 15 februarie.

Primele de joc și obiectiv datează încă de anul trecut, iar la salarii există o lună restantă. Deocamdată conducerea clubului nu a anunțat reduceri salariale, dar în perioada imediat următoare jucătorii și staful tehnic vor primi actele adiționale prin care vor fi înștiințați cu câte procente le vor fi reduse contractele (între 25 și 30% conform unor surse).

Din pricina datoriilor financiare „generoase” pe care clubul le are către proprii jucători, antrenori, angajați și terți, CFR Cluj risca să nu primească licența de participare în Liga 1 și în cupele europene. Aparent, deocamdată, cu excepția lui Minteuan, toți ceilalți jucători și antrenorii ar fi fost de acord cu reeșalonarea datoriilor, iar echipa va fi înscrisă atât în campionatul viitor, cât și în competițiile continentale intercluburi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu