Ca la loterie. ”U” – Dinamo 2-4

Foto: Dan Bodea

”U” Cluj și Dinamo nu au făcut spectacol în meciul din optimile Cupei României, dar înfruntarea a avut nerv. În tribune, cele două galerii au fost la înălțime, pe teren Goga a obținut o lovitură de la 11 metri la prima pătrundere în careul dinamovist. Era minutul 3 și 10.000 de oameni începeau să spere. Giurgiu a șutat slab și Brănescu, portarul care altă dată era în lotul lui Juventus Torino, a parat execuția căpitanului Universității. 

Foto: Dan Bodea

În celălalt careu Corbu a reușit să deschidă scorul pentru Dinamo (min. 14), la primul șut al echipei vizitatoare spre poarta lui Albuț. Au urmat minutele de coșmar ale lui Adrian Falub. Mai întâi Mihai Onicaș solicită intervenția medicului, iar acesta face semn de schimbare. A intrat Răzvan Greu. După câteva zeci de secunde și Vali Lemnaru solicită intervenția echipei medicale, iar Falub este forțat să facă a doua înlocuire.

Era abia minutul 19 și Universitatea pierduse deja doi jucători importanți. A intrat Lemac în locul lui Lemnaru. Golgheterul Dorin oga și-a asumat și de această dată rolul de salvator al echipei. Mai întâi a tras din afara careului și l-a întins pe Brănescu (min. 24), apoi reia cu capul, imparabil, o minge centrată de Takacs, și restabilește egalitatea (min. 32). Până la pauză tot Goga a mai avut un șut periculos, din lovitură liberă, dar balonul a trecut peste. 

Foto: Dan Bodea

În cea de a doua repriză ambele echipe au fost mai concentrate să ”distrugă” intențiile ofensive ale oponenților, decât să ajungă în careu. Singura oportunitate a avut-o Lemac (min. 66), însă, execuția l-a trădat, iar Falub l-a scos din teren. În prelungiri doar Nedelcearu a apărut periculos în careul Universității, șutul lui trecând milimetric pe lângă poarta lui Albuț.

S-a terminat 1-1 după 120 de minute și au urmat loviturile de departajare. Albuț a aparat șutul lui Anton, iar Goga trage mult peste. Filip a transformat pentru Dinamo, în vreme ce mingea șutată de Florescu lovește bara. În seria a treia Rivaldinho și Ursu transformă penaltiurile. Avea să înscrie și Salomao pentru Dinamo și să rateze Chiș pentru ”U” și aventura studenților în Cupa României s-a oprit în optimi. 

Foto: Dan Bodea

”Ne-a lipsit șansa în acest meci. Dinamo a jucat atât cât am lăsat-o noi să joace pentru că am stat foarte bine în teren, eram compacți. Am pierdut doi jucători importanți și am fost forțat să schimb sistemul de joc, asta este, dar tactic am controlat jocul. Câștigătorii morali ai acestui meci noi suntem. La penalty-uri au fost câteva execuții nefericite, se poate întâmpla”, a spus la finalul partidei Adrian Falub.

Distribuie:

Postaţi un comentariu