Branko Cuic, U-BT Cluj-Napoca: „A sosit momentul să ne luăm la revedere!”. Șansele ca ligile naționale de baschet să fie reluate sunt aproape nule

Foto: Dan Bodea

Pandemia de Covid-19 pune tot mai serios sub semnul întrebării sezonul competițional 2019/2020 iar mulți dintre baschetbaliștii și baschetbalistele din străinătate, legitimați la cluburile din ligile naționale, au plecat deja, sau urmează să plece în cel mai scurt timp spre țările natale.

La sfârșitul acestei săptămâni și oficialii liderului Ligii Naționale de Baschet Masculin, U-BT Cluj-Napoca, au anunțat că le-au permis jucătorilor să se întoarcă la casele lor. „Vineri am avut ultima ședință, care s-a desfășurat într-o atmosferă tristă. Am avut un parcurs lung, cu o pregătire intensă și un număr mare de meciuri, atât în campionat, cât și în cupele europene. A sosit momentul să ne luăm la revedere.

Este o atmosferă apăsătoare, dar considerăm că sănătatea este cea mai importantă. Le-am dat voie jucătorilor să plece acasă, sperăm să ajungă repede la familiile lor. Clubul nostru așteaptă deciziile oficiale care se vor lua în privința campionatului. Noi am muncit ca o familie și ne-am asigurat că jucătorii vor ajunge cu bine la familiile lor”, a declarat Branko Cuic, directorul sportiv executiv al echipei U-BT, citat de site-ul oficial.

Aceeași situație se înregistrează și la celelalte echipe din primul eșalon, CSU Sibiu anunțând că toți jucătorii străini (americani) ai echipei au părăsit sau vor părăsi România în zilele următoare, deciziile lor fiind bazate, în primul rând, pe anunțurile și sfaturile transmise de autoritățile americane care insistă ca cetățenii lor să revină în cel mai scurt timp posibil pe teritoriul SUA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu