Bogdan Marisca a câștigat Raliul Iașului. Tempestini, abandon pe ultima probă

Pilotul echipei Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca, a terminat pe prima poziție în clasamentul final al Raliului Iașului și a obținut astfel, primul succes stagional de etapă. Succesul lui Marișca s-a conturat greu și a fost nevoie de mai multe abandonuri, cel mai sonor fiind cel al echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu (Napoca Rally Academy), din ultima probă a competiției din nordul Moldovei.

„Cea mai tristă victorie”
Bogdan Marișca și copilotul Sebastian Itu au pornit în Raliul Iașului având ca obiectiv clasarea pe podium în clasamentul final al întrecerii, dar s-au impus grație abandonului spectaculos al echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu, pe proba „Cioca Boca”. Liderul la zi în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri al României a pierdut controlul bolidului, mașina s-a răsucit de câteva ori în aer, apoi a luat foc. Din fericire pentru piloții clujeni, nimeni nu a suferit vreo accidentare gravă.

În aceste condiții Bogdan Marișca a triumfat la Iași, însă, victoria nu a fost savurată de cel mai experimentat pilot al echipei Napoca Rally Academy. „Cred că este cea mai amară victorie pe care am avut-o, nu prea mă pot bucura de ea. Meritam podiumul și atât, gândul îmi este la Simone și Sergiu și la ceilalți colegi ai noștri care s-au oprit. Ne bucurăm pentru această victorie cu o zecime dintr-un ochi, pentru că restul cam plânge, dar vom lupta să trecem peste asta și să fim în formă la Transilvania Rally”, a declarat Marișca, la finalul competiției.

Bogdan Marișca a fost urmat în clasamentul final al Raliului Iașului de Dan Gîrtofan și de Norbert Maior. După Raliul Iașului, Simone Tempestini rămâne lider în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri al României cu 135 de puncte, urmat de Gîrtofan care s-a apropiat la un singur punct de pilotul NRA. Astfel, lupta pentru titlul de campion rămâne deschisă înaintea etapelor finale de la Cluj-Napoca și Arad.

Următoarea etapă în calendarul CNRB, Transylvania Rally, va avea loc în perioada 25-26 septembrie, la Cluj-Napoca. Dacă se va impune, Simone Tempestini va câștiga un nou titlu de campion, indiferent de rezultatele etapei de la Arad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu