Blocat în Lituania, sâmbătă, Arlauskis a revenit în Cluj de vineri. Bălgrădean tot nu are drept de joc pentru CFR

Foto: Dan Bodea

Giedrius Arlauskis le dă mari bătăi de cap oficialilor campioanei CFR. La sfârșitul săptămânii trecute managerul sportiv, Marius Bilașco, mărturisea, sâmbătă seara, în direct la Telekomsport, că oficialii din Gruia nu aveau nicio soluție pentru repatrierea lituanianului, acesta fiind blocat în țara lui de origine din cauza restricțiilor de circulație impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

„Da încă sunt probleme cu revenirea lui Arlauskis dar sperăm să găsim o soluție în cel mai scurt timp, e puțin mai complicat, dar sper ca în cel mai scurt timp și Arlauskis să se alăture pregătirii să zic așa. El e în ţara lui, în Lituania, Vilnius, și practic noi nu prea avem soluții de zbor, iar drumul cu mașina ar avea o rută ocolitoare, urma să facă foarte mult, și atunci așteptăm să vedem în perioada următoare dacă găsim o soluție să ajungă în cel mai scurt timp în țară”, declara, sâmbătă seara, Marius Bilașco, pentru sursa citată.

Marți dimineața, situația portarului era rezolvată încă de vineri. Invitat în cadrul emisiunii ProSport Live, directorul sportiv al CFR-ului, Bogdan Mara, și-a contrazis colegul din administrația campioanei Ligii 1.

„Am putut să îl aducem în România pe Arlauskis. El s-a întors cu un avion privat pentru că nu am avut altă soluție. A venit de vineri. Așa a plecat și în Lituania, cu un avion privat. Am apelat la această soluție. Nu vreau să detaliez cine a plătit. A fost singura soluție viabilă. Noi am plătit avionul pentru ca el să vină la CFR”, a explicat Mara.

Giedrius Arlauskis este poate cel mai bun jucător al CFR-ului în ultimii doi ani, și omul în jurul căruia Dan Petrescu a construit echipa din Gruia. Achiziționat în vara lui 2017, lituanianul nu a avut nicio problemă să se impună în primul 11 și a bifat, până la momentul întreruperii campionatului, 78 de partide (numai în Liga 1), toate ca titular.

Probabilitatea ca lituanianul să fi revenit la CFR rezolvă cea mai arzătoare problemă cu care se confrunta antrenorul Dan Petrescu. Arlauskis a intrat la începutul acestui an în ultimele șase luni de contract și a spus răspicat că gruparea din Gruia nu mai este o prioritate pentru el. Mai mult, portarul de 32 de ani a condiționat prelungirea actualului angajament, scadent la 30 iunie, cu încă o lună, de revenirea în staff-ul administrativ a președintelui Marian Copilu.

„Eu aștept să închei contractul cu CFR pe 30 iunie. De obligat nu poate să mă oblige nimeni, să prelungesc cu încă o lună, sau mai mult. Nu există. Am vorbit și cu avocații. FIFA recomandă cluburilor să se înțeleagă cu jucătorii. Nimeni nu mă poate obliga să continui dacă mi se încheie contractul de muncă. Depinde foarte mult de ce găsesc la Cluj. Contează o persoană care e foarte importantă pentru mine. Dacă persoana aia nu va continua la CFR, nu voi continua nici eu. Nu e Dan Petrescu, e vorba de Marian Copilu”, a punctat Arlauskis.

Înlocuitorul lui Arlauskis este Cristi Bălgrădean, fostul portar de la FCSB, însă acesta nu are drept de joc pentru CFR decât din viitoarea ediție de campionat.

„În cazul jucătorilor care au semnat deja cu o altă echipă (aici este și cazul lui Cristi Bălgrădean – n.a.), mingea este în terenul reprezentanților noului club al fotbaliștilor. Aceștia trebuie să fie de acord cu prelungirea înțelegerii cu fosta echipă (FCSB în cazul lui Bălgrădean – n.a.) până la finalul campionatului. În caz contrar, jucătorii nu pot juca la niciuna dintre cele două echipe”, a explicat Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu