Baschetbaliștilor de la U-BT le plac cupele

Foto: Dan Bodea

Cupa României la baschet masculin s-a întors la Cluj, după victoria (79-78) trupei lui Mihai Silvășan, U-BT, în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș. Este al doilea succes consecutiv al echipei clujene în Cupa României, după ce anul trecut în învins în ultimul act al întrecerii pe campioana en-titre a țării, CSM Oradea. Per ansamblu este al treilea trofeu în ultimele 12 luni, după Cupa câștigată în fața Oradiei și Supercupa cucerită în fața aceluiași adversar.

La turneul final de la Sibiu (orașul gazdă din acest an a meciurilor din Final 8-th), clujenii au evoluat meci după meci la un nivel care le-a permis să-și păstreze trofeul cucerit anul trecut. Băieții lui Mihai Silvășan au trecut de CSU Sibiu, de Steaua și s-au impus la limită, dar spectaculos, în fața mureșenilor, pentru a doua Cupă din istorie. Victoria finală s-a conturat greu. După un 17-19 în primul sfert, a urmat un 28-22 în parțialul secund și 12-20 în cel de al treilea sfert.

Mureșenii păreau să poată controla derularea ostilităților, dar pe finalul de meci clujenii au fost încă o dată la înălțime. Au reușit să preia controlul, au marcat pe final de joc pentru 79-78, iar cei de la BC Mureș au ratat la ultima aruncare și U-BT cucerește pentru a doua oară consecutiv Cupa României. ”A fost un meci foarte intens, unul demn de o adevărată finală, cele două echipe au trecut peste oboseala acumulată de-a lungul acestui turneu și au dat tot ce au avut mai bun în ele!

A fost un efort extraordinar din partea băieților! Îi felicit pe cei din Târgu Mureș, au avut șansa lor să câștige acest meci, însă noi l-am avut pe Aleksandar Rasic, un jucător cu o extrem de mare experiență, care ne-a ajutat în acele momente și îl felicit pentru asta! Îmi felicit toți jucătorii, au luptat, au dat tot ce au avut mai bun în ei de la primul și până la ultimul, au fost pozitivi și au trecut peste unele momente nu tocmai bune, mai ales în meciul de azi.

Ne bucurăm două-trei zile, însă ne apucăm de treabă de luni și revenim la campionat, care este principalul nostru obiectiv! Le mulțumesc fanilor că au venit în număr atât de mare, ne-au încurajat fantastic de-a lungul meciului chiar și atunci când am fost conduși și nu pot decât să mă înclin în fața lor”, a spus Silvășan la finalul partidei. U-BT revine în Liga națională de Baschet unde o va întâlni pe Dinamo, pe 25 februarie, pe teren propriu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu