Baschet/ ”U” BT Mobitelco, victorie la 41 de puncte diferență împotriva Farului

Sparks a marcat în partidele jucate împotriva Piteștiului și a Constanței un total de 54 de puncte/ Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la ”U” BT Mobitelco le-au administrat celor de la Farul Constanța o nouă înfrângere în actuala stagiune, în meciul jucat la București în Arena de Baschet, scor 102-61, într-un meci din cadrul ultimei etape a turului din LNBM, jucat în devans.

Dorin Pintea a folosit mai mult în cele 40 de minute ale partidei jucătorii cu mai puține minute în actuala stagiune. Clujenii au câștigat toate cele patru sferturi, impunându-se în fața dobrogenilor pe rând cu 33-11, 18-16, 23-17, respectiv 28-17. Oamenii veniți de pe banca clujului au înscris 49 de puncte, cu patru mai puțin decât titularii. De cealaltă parte, rezervele Farului au punctat doar de 11 ori.

Din tabăra ardelenilor s-a remarcat Josh Sparks, autor a 22 de puncte și 8 recuperări. Americanul a fost urmat de Mihai Silvășan cu 14 puncte, Kuti Nandor 10, Boris Lalovic 10, Bogdan Pogăcean 10, Ivan Kuburovic 8, Darius Hargrove 8, Alex Pop 7, Mirel Dragoste 6, Mario Lazăr 4 și Miljan Medvedj 3.

Doar doi jucători din lotul constănțenilor au depășir borna de 10 puncte marcate. Georgian Păun a terminat partida cu 22 de puncte și 7 recuperări, iar Marian Minea cu 17 puncte.

„A fost un meci bun de verificare pentru juniori, am rulat întreg lotul de jucători, pe titulari doar câte 10 – 15 minute. Sunt mulțumit în parte de juniori, dar nu suficient, pentru că nu au depus tot efortul în acest meci. Cuic nu a jucat de loc astăzi, el s-a accidentat în meciul de la Pitești, i s-a blocat spatele și l-am trimis înapoi la Cluj pentru investigații, iar acum este sub tratament”, a spus Dorin Pintea la finalul jocului pentru u-mobitelco.ro.

Odată cu această victorie, alb-negri au urcat pe poziția a treia în clasament, având un număr egal de meciuri jucate cu CSM Oradea, cu unul mai puțin decât Farul, respectiv cu unul mai mult decât restul echipelor din Liga Națională. Clujenii au acumulat 15 puncte în clasament, având un bilanț de șase victorii și trei înfrângeri. De cealaltă parte, Farul își consolidează statutul de „lanternă roșie”, fiind învinsă în toate cele 10 meciuri jucate în sezonul 2013-2014.

De reamintit este faptul că sâmbătă, 16 noiembrie, elevii lui Bobo Pintea au cedat pe terenul celor de la BCM U Pitești cu scorul 77-92.

Clujenii vor susține următorul meci luni, 25 noiembrie, începând cu ora 18.45, în „Horia Demian” urmând să sosească timișorenii de la Baschet Club. Farul Constanța se va deplasa la București pentru duelul cu Steaua.

„Am avut două meciuri în aceste zile, cu Pitești și cu Constanța. Ne-am chinuit cu Piteștiul, mai ales în apărare și am pierdut la capitolul recuperărilor, însă, am început o nouă serie de victorii cu Constanța. Trebuie să muncim mult la antrenamente pentru a fi pregătiți de meciul cu Timișoara”, a declarat extrema lui Mobitelco, Josh Sparks.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu