Baschet/ CSM Oradea – CSU Ploiești, în derby-ul etapei cu numărul VIII

Primele două clasate din Liga Națională de Baschet Masculin, CSM Oradea, respectiv CSU Ploiești se vor întâlni duminică, 17 noiembrie, în Arena Antonio Alexe de pe malul Crișului, în cel mai interesant joc al etapei cu numărul VIII. Partida va fi transmisă de Digi Sport începând cu ora 19.00.

Ambele formații au un început de sezon aproape perfect, fiind învinse până în prezent o singură dată. De asemenea, ploieștenii au acumulat șase victorii, în timp ce bihorenii șapte, având cu un meci mai mult disputat.

În ultimii opt ani, cele două combatante s-au întâlnit de 25 de ori, timp în care prahovenii au ieșit învingători de 21 de ori, iar roș-albaștii au câștigat doar de patru. Ultimele confruntări s-au consemnat în semifinalele play-off-ului din sezonul precedent. Atunci, sportivii aflați sub bagheta lui Dado Arnautovic au trecut cu 3-1 de bihoreni, fiind învinși în prima partidă de la Oradea, cu 60-80, iar mai apoi să câștige restul meciurilor, 91-90, 86-68, 85-72. În urma acestor rezultate, CSU Ploiești s-a calificat în finală, pe care, de asemenea, a câștigat-o.

Oradea și Ploieștiul sunt două dintre reprezentantele României în cupele europene în acest an. Campionii en-titre evoluează în EuroCup, fiind pe poziția a patra în Grupa E, cu două victorii și trei înfrângeri. De cealaltă parte, baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim joacă în EuroChallenge, iar în  niciunul dintre cele două meciuri disputate nu au reușit să se impună, ocupând ultima poziție din Grupa B.

Duminică se întâlnesc cele mai eficiente echipe din LNBM, orădenii totalizând în opt meciuri disputate 784 de puncte la eficiență, în timp ce alb-albaștrii în șapte partide jucate, 728. De asemenea, cele două formații se află pe între primele trei și la pase decisive, gazdele partidei din weekend având un total de 138 de pase, în timp ce prahovenii au distribuit mingea decisiv de 134 de ori.

Pe parchet, cel mai interesant duel se va da între Titus Nicoară de la Oradea și Dragan Zekovic din tabăra adversă, cei doi fiind liderii echipelor la care evoluează la două dintre capitolele statistice, eficiență și puncte marcate. Orădeanul are în medie un infice la eficiență de 21 și 15.5 puncte marcate pe meci, în timp ce sârbul campioanei are 19.3 la eficiență și 17.8 puncte pe meci. De asemenea, Titus conduce și la capitolul mingilor recuperate, având o medie de 9 recuperări pe meci, în timp ce de la Ploiești, Gerald Lee, are 7.3.

Totodată, va fi interesant de urmărit duelul dintre cei mai buni pasatori ai bihorenilor și prahovenilor. Dillon distribuie în medie 4.3 pase decisive pe meci, timp în care „ploieșteanul” Filip Adamovic are o medie de 6 pase decisive.

„În primul rând ne dorim să facem un joc foarte bun. Evident ne dorim să câștigăm ca întotdeauna. Ambele echipe vin după confruntări internaționale. Din păcate ambele au pierdut, așa că avem așteptări pentru un meci foarte viu disputat și sper că vom avea parte de un meci foarte frumos”, a declarat Cristian Achim pentru csmoradea.ro.

Derby-ul rundei va fi condus de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Laszlo Bukuresti, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Eugeu Poenaru.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu