Baptista iese la atac. ”Trebuie să plătească!”

Foto: Dan Bodea

Galacticul campioanei CFR, Julio Baptista, a făcut precizări în ceea ce privește situația lui în relația cu clubul CFR, după ce în ultima vreme s-a vehiculat ideea că noua conducere a clubului ar vrea să ”scape” de el din cauza salariului de aproximativ 50.000 de euro (neoficial), pe care îl încasează. ”Dacă mă dau afară trebuie să plătească!”, a punctat Bestia. Brazilianul susține că a refuzat o ofertă de două milioane de dolari, din Australia, înainte să semneze cu clubul din Gruia. În cele două luni de când este legitimat la CFR Baptista a jucat ceva mai puțin de o repriză pentru vișinii, în două meciuri.

”Nu poți arăta mult în 20 de minute”
CFR este lider în Liga 1, dar nu toți jucătorii au motive de bucurie pentru această performanță. Unul dintre aceștia este Julio Baptista, cel mai titrat fotbalist care a fost legitimat vreodată în campionatul României. Din 18 august de când a devenit oficial jucătorul echipei campioane, brazilianul a bifat 22 de minute în returul de coșmar cu Dudelange, în preliminariile UEFA Europa League și alte 20 de minute în egalul de la Mediaș, scor 0-0.

Apoi a fost uitat de antrenor pe banca de rezerve, sau, și mai rău, nici nu a prins lotul pentru meciurile oficiale. ”Poate că e alegerea lui << Antonio Conceicao, antrenorul CFR-ului – n.a.>>, nu știu. Am vorbit de la început cu el, abia venise la echipă, nu apucase să lucreze cu echipa prea mult, iar echipa nu avea rezultatele pe care și le dorea. Asta îi dădea bătăi de cap să mă bage în jocuri. Asta cred.

Îmi place ca oamenii să vorbească despre mine, dar atunci când joc. Ei vorbesc, dar eu nu joc. Am jucat 20 de minute în Europa League, eram conduși cu 0-2, nu știu dacă am jucat bine, am intrat în joc, dar echipa a marcat două goluri când am intrat. Dar am jucat doar 20 de minute. Nu poți avea un răspuns bun când joci numai 20 de minute”, a explicat Baptista, pentru Digisport.

Cel mai mic salariu din carieră
Brazilianul care are 47 de meciuri în tricoul echipei naționale a Braziliei a lăsat să se înțeleagă că nu este dispus să rezilieze angajamentul pe care îl are cu CFR, decât în anumite condiții. ”Nu am venit aici pentru bani, am venit aici pentru a ajuta. Noi ne-am înțeles asupra unui contract. Nu-mi place să vorbesc despre cât câștig. Poate că cel mai mic salariu pe care l-am câștigat vreodată este cel de aici.

Dacă vor să rezilieze contractul trebuie să plătească”, a punctat Bestia. Julio Baptista a mai spus și că a refuzat o ofertă de două milioane de dolari din Australia pentru a juca la CFR. ”Am primit diverse propuneri, să merg la alte echipe din Australia, Mexic și Argentina. În Australia salariul meu putea ajunge la două milioane de dolari”, a precizat brazilianul. Fotbalistul de 37 de ani a mai spus că nu este bolnav și că nu are probleme cu respirația.

”Când am ajuns aici <<la CFR – n.a.>>, am călătorit mult, cu FIFA, pentru că sunt ambasador FIFA, am fost în Brazilia, am fost în multe locuri într-o perioadă scurtă de timp. În acest timp, m-am îmbolnăvit, mi s-a făcut rău, dar nu am știut că sufeream de o alergie. Când am ajuns aici, situația s-a agravat, dar nu am avut niciodată problemele de care spuneau oamenii, astm sau așa ceva. Sunt alergic la polen și la praful din covoare”, a încheiat Baptista.

Distribuie:

Postaţi un comentariu