Banii nu aduc fericirea. Nu la ”U”

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Universitatea Cluj traversează una dintre cele mai bune perioade, din punct de vedere financiar, dinn întreaga istorie a clubului, dar rezultatele lipsesc. După o prima parte de sezon modestă, alb-negrii nu au arătat mai bine nici în cele trei meciuri amicale pe care le-au disputat înaintea plecării în Cipru, acolo unde trupa lui Adrian Falub va efectua un stagiu de pregătire în următoarea perioadă.

Buget bun, remunerație după rezultate
Șase transferuri au perfectat șefii Universității Cluj în această iarnă, cele mai importante fiind Andrei Mureșan și Sebastian Mailat, ambii tocmai de la rivala CFR. Dragoș Penescu (de la FC Botoșani II), Bogdan Barbu (Academica Clinceni), Cătălin Ștefănescu (Petrolul Ploiești) și Robert Neciu (Chindia Târgoviște) au completat lotul universitarilor.

Cu excepția primilor doi care au, totuși, un statut aparte, ceilalți jucători nu spun mare lucru iubitorilor de fotbal din Cluj-Napoca. Situația este cu atât mai ciudată cu cât chiar managerul sportiv, Adrian Falub, recunoaște că clubul stă bine financiar, dar oficialii nu par dispuși să mai plătească salarii mari, deși obiectivul, accederea în Liga 1, costă.

„E un paradox, deoarece stăm foarte bine din punct de vedere financiar, cred că nu a existat niciodată o asemenea liniște, însă trebuie să reglăm lucrurile în plan sportiv. Cu toții au venit aici pentru a duce echipa în Liga 1. Vrem să ne mai întărim, rămâne de văzut dacă vom și reuși acest lucru. Va fi destul de dificil, deoarece s-a creat impresia potrivit căreia oferim salarii foarte mari, ceea ce nu e conform cu realitatea. Noi ar trebui să plătim niște salarii în media campionatului, conforme cu locul actual din clasament”, a explicat Falub.

Patru amicale în Cipru
La începutul acestei săptămâni Universitatea a ajuns în Cipru unde va efectua un cantonament și vor disputa patru meciuri test, în compania unor formații din Armenia, Letonia și Cipru. „Vom disputa patru jocuri amicale în Cipru și sperăm să nu avem accidentări, un detaliu extrem de important pentru noi. Avem un lot restrâns, motiv pentru care m-aș bucura ca toți jucătorii să se întoarcă sănătoși acasă.

Avem șansa să jucăm acolo pe niște terenuri de iarbă naturală, iar acest aspect contează foarte mult. E devreme să vorbim despre acomodarea achizițiilor pentru că au venit la Universitatea de puțin timp. Sper să fie jucătorii pe care i-am căutat și care pot cu adevărat să ne ajute în a doua parte a sezonului. Sunt valoroși, dar o spun din experiență că nu e atât de ușor să evoluezi la Universitatea Cluj, e un club greu. Sper să înțeleagă și ei că au venit la un club cu pretenții, cu suporteri, într-un moment greu din punct de vedere sportiv”, a punctat Falub.

23 de jucători a luat cu el Adrian Falub în cantonamentul din Cipru. Oficialul Universității a ales această țară tocmai pentru că a evoluat vreme de 7 ani în prima ligă din „Țara Afroditei”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu