Baby U-BT. Trei juniori au profitat de absențele din lotul de seniori și au debutat în Liga Națională (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Trei juniori sub 18 ani crescuți în academia de baschet U-BT Cluj-Napoca au debutat la sfârșitul săptămânii trecute în Liga Națională. David Lăpuște (16 ani), Alex Turdean (17 ani) și Darius Coste (17 ani) au bifat primele minute în maioul seniorilor de la U-BT în cadrul turneului găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cel mai tânăr debutant este David Lăpuște, fiului fostului baschetbalist Flavius Lăpuște. David a împlinit 16 ani pe 8 noiembrie, dar nu s-a lăsat copleșit de emoții. De altfel, el a prins și cele mai multe minute pe teren în meciul cu Steaua (dintre debutanți), 8 minute și 17 secunde și a marcat primele sale puncte (două) pentru trupa pregătită de Mihai Silvășan.

„Sunt foarte fericit că am debutat și că pot ajuta echipa de seniori în aceste momente, mai ales că antrenorul Mihai Silvășan a avut încredere în mine și m-a chemat să mă antrenez cu echipa de seniori încă de acum patru săptămâni. Este un pas important în cariera mea și sper să mă antrenez cât mai bine în continuare și să mai prind minute în jocurile oficiale”, spune David Lăpuște, care a mai reușit în meciul contra Stelei o recuperare și două pase decsive.

Alex Turdean evoluează pe postul de fundaș și s-a născut la Turda, a împlinit 17 ani în martie a acestui an și măsoară 1,85 m. Din 2011 și până în 2019 a efectuat zilnic naveta de la Turda la Cluj-Napoca pentru a putea ajunge la antrenamente. Două minute și 16 secunde a prins în teren Alex Turdean în confruntarea cu Steaua, fără să marcheze.

Ultimul, dar nu cel din urmă debutant, este Darius Coste. Dublu campion național cu U-BT la U13 și U16, Coste s-a născut pe 14 aprilie 2003 și măsoară aproape 2 metri. A profitat și el de numeroasele absențe din lotul echipei de seniori și a bifat exact două minute în confruntarea cu Steaua.

„Să ajut echipa în astfel de momente este o onoare. Am muncit mult să ajung în acest punct, am avut nevoie de multă concentrare, ambiție și dorință. Am un sentiment de împlinire și sunt fericit că pot să ajut echipa. Antrenamentele cu echipa mare reprezintă o provocare pentru orice sportiv prin prisma complexității și a gradului de efort depus în timpul lor”, a punctat Coste.

La rândul său, antrenorul Mihai Silvășan a ținut să-i felicite pe tinerii săi elevi pentru modul în care au înțeles că este un moment prielnic pentru ei să debuteze în echipa de seniori. „Mă bucur că scorul în meciul cu Steaua mi-a permis să îi introduc în teren. Și-au făcut treaba foarte bine. Asta arată și nivelul la care se află academia noastră. Sunt convins că acest moment îi va marca pozitiv și că vor ști să profite de șansele care se vor ivi și în viitor”, a declarat Mihai Silvășan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu