Aplauze pentru eternitate. Ultimele momente pământești ale lui Remus Câmpeanu alături de „Șepcile roșii” (galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Remus Câmpeanu și „Șepcile roșii” au petrecut, joi, ultimele clipe pământești, împreună. Legenda Universității a fost condusă la poarta eternității de cei pe care i-a iubit întreaga viață. Remus Câmpeanu s-a ridicat la îngeri în aplauzele „Șepcilor roșii”, într-o ceremonie restrânsă, din cauza restricțiilor impuse de situația pandemică.

Până în ultima clipă, Remus Câmpeanu a purtat însemnele clubului căruia și-a dedicat întreaga viață – ”U” Cluj. Remus Câmpeanu este un reper moral, un om a cărui conduită reprezintă un exemplu pentru orice tânăr sportiv! Remus Câmpeanu reprezintă însăși legătura actualului club cu istoria.

La slujba de înmormântare au participat jucătorii și staff-ul clubului, precum și suporterii cărora le-a fost permis accesul în incinta Cimitirului Central din Cluj-Napoca. Într-un ultim gest de profund respect, fiul legendarului fotbalist, Romulus, i-a „dăruit” părintelui tricoul cu numărul 5, pe care Remus Câmpeanu l-a purtat întreaga viață în suflet.

Romulus Câmpreanu. Foto: Dan Bodea

Născut într-o zi de 8 septembrie 1938, Remus Câmpeanu a ajuns la ”U” la vârsta de 22 de ani și a jucat pentru gruparea universitară până în 1974. A fost un apărător veritabil și a strâns 354 de prezențe pentru echipa „studenților”, marcând patru goluri.

Una dintre aceste reușite a fost poate cea mai importantă din istoria clubului. În 1965, în calitate de căpitan al lui ”U”, Știința Cluj la acea vreme, Remus Câmpeanu marca în poarta celor de la Dinamo Pitești, în finala Cupei României de pe Stadionul „Republicii” din București, în victoria care a adus în vitrina alb-negrilor unicul trofeu.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de fotoreporterul Transilvania Reporter, Dan Bodea. Odihnă veșnică nea Remus!

Distribuie:

Postaţi un comentariu