Andrei Mureșan s-a retras după doar două meciuri la ”U”

Foto: Dan Bodea

Apărătorul central Andrei Mureșan a decis să-și încheie cariera sportivă la 34 de ani. Fotbalistul născut la Turda, a fost crescut de Universitatea Cluj, dar a avut cele mai mari realizări în tricoul rivalei CFR. În pauza competițională de iarnă din acest an a decis să revină la ”U”. A promis că va fi ultimul club și s-a ținut de cuvânt. Peste trei săptămâni Andrei Mureșan va împlini 35 de ani.

Fotbalistul a făcut parte dintr-o generație de excepție a „Șepcilor roșii” alături de George Florescu, Răzvan Cociş, Dorin Goga și alții. În urmă cu aproape 20 de ani (în 2002) grupa de juniori republicani Under19, pregătită de Mircea Cojocaru se impunea în finala campionatului național, în fața celor de la FCM Bacău, iar Andrei s-a numărat printre marcatori.

Și-a mai trecut două titluri de campion, la seniori de această dată, cu CFR, în 2018 și 2019, o Cupă și o Spercupă tot cu echipa feroviară. Cu Sheriff Tiraspol a câștigat Cupa Moldovei, iar cu Khazar Lankaran a triumfat în Cupa statului Azerbaijani. Mureșan a bifat exact 200 de meciuri în Liga 1, mai mult de jumătate dintre ele în vișiniu.

În România a mai fost legitimat la Rapid, Gloria Bistrița și Astra Giurgiu, iar în străinătate a evoluat pentru Kuban Krasnodar, Khazar Lankaran și Sheriff Tiraspol. În acutalul sezon al ligii a doua Mureșan a prins două meciuri în tricoul Universității, cu FC Argeș, scor 1-1 și cu Metaloglobus București, scor 1-2. Oficialii lui ”U au anunțat că angajamentul fotbalistului, scadent în vara anului viitor, a fost întrerupt la cererea jucătorului, în urma deciziei acestuia de a se retrage din activitatea sportivă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Ivan de la Krasnodar says:

    hai sa zambim.Dar asa e la U,vine unu si ajunge “mare legenda” din doua jocuri.I s-a facut CV-ul si se poate observa ca a jucat pe marile stadioane.Pardon ,a incasat lovelele si apoi nimeni nu l-a mai vazut.Acum ii mai lipseste sa i se faca retragerea lui Andrei cu salve de tun.Ei bravos ,maine il schimba pe Falub sau o sa ajunga si el un mare frectionist ca si tatsu.Pentru Andrei fotbalul a fost doar frectie la piciorul de lemn. Sa nu-l mai vad in teren ca aduce ghinion.

Postaţi un comentariu