Ambiții mari la Turda. Un fost selecționer a preluat echipa feminină de volei și are ca obiectiv promovarea în eșalonul de elită

Echipa feminină ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” are un nou antrenor principal. Acesta este Bogdan Tănase, care a antrenat ultima oară fosta multiplă campioană a țării Volei Club Municipal Zalău. De-a lungul carierei, cel alintat Bamse, de către suporterii Universității Cluj, pe vremea când evolua pentru gruparea universitară, a mai antrenat pe ”U” Cluj și Steaua București, dar a fost și secundul reputatului Stelian Moculescu la campioana Germaniei, VfB Friedrichshafen. În luna februarie 2018 noul antrenor al ACS Volei Turda a fost numit selecționer al echipei naționale masculine de volei a Ungariei.

„Mă bucură foarte mult faptul că Bogdan Tănase a acceptat să fie antrenorul nostru principal. Încă din cadrul primelor discuții pe care le-am avut, mi-am dat seama că împărtășim aceleași valori, idei, strategii, astfel că am știut că din momentul în care vom bate palma, echipa va fi în cele mai bune mâini. Iar antrenamentele avute până în prezent mi-au demonstrat că nu m-am înșelat. Bogdan a luat rapid pulsul echipei și muncim împreună pentru a ne atinge obiectivele. Îi admir profesionalismul și dăruirea, lucruri care se văd în cadrul fiecărui antrenament. Știe să se impună în fața fetelor, dar și să le înțeleagă atunci când e nevoie”, a declarat președintele ACS Volei Turda, Cristina Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare de volei din România din toate timpurile.

ACS Volei Turda are ca principal obiectiv pentru acest sezon promovarea în Divizia A1, iar pentru atingerea acestui țel oficialii clubului au considerat că Bamse este tehnicianul potrivit, chiar dacă pentru acesta este prima experiență ca antrenor al unei echipe feminine.

„Pentru mine, să antrenez fete este o noutate, dar e o provocare pe care am acceptat-o cu mare plăcere. Am venit să ajut o fostă mare glorie a voleiului care are curajul să investească în voleiul românesc. Îmi place foarte mult proiectul și am decis să mă implic pentru a putea readuce voleiul turdean în prima ligă și de ce nu, în Cupele Europene. Principalele noastre obiective sunt promovarea în Divizia A1, dar și a sportivelor locale, a turdencelor”, a spus noul tehnician al ACS Volei Turda.

Antrenorul recunoaște că prezența Cristinei Pirv în structura de conducere a clubului a contat foarte mult în alegerea făcută. „Colaborarea noastră este una foarte bună. Cristina este o profesionistă. A renunțat la o carieră impresionantă în volei, pentru a se axa pe o carieră de manager, lucru pe care îl face de asemenea excelent. Secretul ei constă în faptul că este o comunicatoare foarte bună. Este un nume mare, mă bucur că se implică în promovarea voleiului, atât aici, la Turda, cât și în cadrul Academiei de Volei Pîrv11, pe care a înființat-o la Cluj”, a mai spus Tănase.

Echipa feminină ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a fost înființată în urmă cu un an, din inițiativa fostei jucătoare de a se implica în voleiul turdean, acolo unde și-a început cariera impresionantă. Echipa este alcătuită din jucătoare născute în Turda și fete din împrejurimi. În martie, sportivele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova. Dacă anul trecut visul promovării s-a terminat la Craiova, în acest an, începe la Craiova, unde formația turdeană va întâlni, în acest weekend, CSU Oradea și CSM Sighetu Marmației, în cadrul celui de-al doilea turneu al campionatului seriei Vest din Divizia A2, volei feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu