Administrația locală a decis desființarea echipei de volei CSM Câmpia Turzii

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de volei CSM Câmpia Turzii a fost desființată, decizia fiind luată de Primăria municipiului care intenționează să înființeze o nouă echipă. Decizia este una surprinzătoare în condițiile în care CSM era singura grupare sportivă a orașului. Echipa de volei masculin a evoluat în ultimele două sezoane în Divizia A1, primul eșalon valoric al sportului cu mingea la fileu din țara noastră.

Chiar dacă a fost angrenată mereu în lupta pentru evitarea retrogradării, echipa masculină de volei a orașului Câmpia Turzii are meritul de a fi supraviețuit în ultimii ani fără o finanțare adecvată, sportivii suportând ce mai mare parte a cheltuielilor aferente pregătirii și participării în Campionatul Național. Mai mult, aceștia nu și-au mai încasat nici salariile, oricum derizorii, în ultimul an.

Soarta voleibaliștilor au împărtășit-o și fotbaliștii echipei clubului municipalității, dar și sportivii celorlalte secții. Ma mulți jucători și oficiali au acționat în instanță Primăria din Câmpia Turzii, finanțatorul Clubului Sportiv Municipal și au câștigat, ceea ce înseamnă că municipalitatea va trebui să le plătească măcar salariile restante.

„Din câte se pare în Câmpia Turzii, nu se mai dorește să se facă sport, nu decidem noi, noi suntem fără putere. Voleibaliștii dar și fotbaliștii, plus cei care au avut alte activități în cadrul clubului CSM, au lucrat aproape un an, unii și mai mult fără să fie plătiți, un lucru normal doar în societatea românească. Nu forțam pe nimeni să mai țină echipele pe mai departe, cu toate că nu este normal.

Poate cu noul club va fi mai bine și sportul o să prospere în municipiul nostru din nou. Dar, normal este ca acești oameni să fie plătiți pentru munca depusă, ei nu cer bani nemunciți. Poate ar trebuii și cei din administrația locală să vină și sa le explice tuturor de ce nu au mai fost plătiți. Oricum majoritatea dintre aceștia au câștigat în instanță și își vor recupera salariile într-un fel sau altul!”, au postat pe pagina de Facebook oficialii echipei de volei.

Echipa masculină de volei CSM Câmpia Turzii urma să debuteze, peste două săptămâni, în sezonul 2020/2021 al Diviziei A1. Astfel, Clujul va fi reprezentat în noul campionat de echipele CS Universitatea și Unirea Dej.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu