Adio titlu masa verde pentru CFR! Federațiile care vor să încheie competițiile prematur riscă excluderea din cupele europene!

Foto: Dan Bodea

UEFA, Asociația Cluburilor Europene și Asociația Ligilor Europene au trimis către federațiile naționale o nouă informare cu privire la stadiul procesului de identificare a celor mai bune soluții pentru reluarea competițiilor. În acest sen, forul european a precizat că: „Stoparea definitivă a competițiilor ar trebui să fie chiar ultima variantă la care se poate recurge, doar după eventuala confirmare că nicio alternativă de calendar nu ar permite finalizarea sezonului”.

Cu privire la țările ce au decis sau decid abandonarea competițiilor naționale în curs de desfășurare, mesajul este clar: “Orice astfel de decizii, la acest moment, sunt premature și nejustificate” iar “finalizarea prematură va aduce îndoieli cu privire la îndeplinirea condițiilor legate de participarea țării respective în cupele europene, câtă vreme aceasta este determinată de rezultatul sportiv obținut la încheierea unui sezon complet de competiție internă”, este ultimatumul transmis de UEFA forurilor afiliate, citat de FRF.

În încheiere, UEFA și-a întărit poziția de forță specificând că își rezervă dreptul de a evalua dreptul cluburilor de participare în competițiile europene în acord cu regulamentele în materie.

Postaţi un comentariu