Adio, cantonament. Echipele de fotbal își pot relua antrenamentele colective

Întâlnirea dintre președintele Federației Române de Fotbal și reprezentanții Ligii profesioniste de Fotbal, cei ai Ministerului Sportului, ai Ministerului Sănătății și ai Institutului Național de Sănătate Publică s-a finalizat cu anularea obligativității ca echipele de fotbal să rămână în cantonament până la sfârșitul sezonului 2019/2020, ce va fi reluat în weekendul 13-14 iunie.

Șeful FRF, Răzvan Burleanu, a propus celorlalte foruri, la cererea reprezentanților cluburilor de fotbal din Liga 1, să permită echipelor să reînceapă pregătirea colectivă, imediat după ce vor trece cele 14 zile în care echipele și staff-utile lor au fost obligate să se pregătească în regim de cantonament închis și după ce acestea vor primi rezultatele celui de al treilea test pentru COVID-19. La finalul întâlnirii reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Institutului Național de Sănătate Publică au dat aviz favorabil solicitării FRF și LPF, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Structurile sportive pot desfășura activitatea de pregătire sportivă și pot participa la competiții fără să fie necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condițiile legii. În cazul în care se va produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiție, se aplică toate normele legale în vigoare cu privire la izolarea suspecților, și contacților acestora, procedurile de anchetă epidemiologică și măsurile legale dispuse de organele abilitate”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Acest lucru înseamnă că echipele își pot relua antrenamentele colective după venirea celui de-al treilea test, iar din 6 iunie se pot disputa chiar și meciuri amicale, însă, doar între echipele a căror jucători au fost deja testați de trei ori în ultimele două săptămâni. Meciurile amicale, de după 6 iunie, se va putea disputa doar într-una dintre bazele sportive folosite până acum de una dintre echipe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu