Accelerează pentru al patrulea titlu

Sursa foto: facebook/transilvaniarally

Simone Tempestini este cel mai important nume din motorsportul românesc. La 25 de ani are deja în palmares 165 de curse alergate și 28 de victorii. Din 2015 încoace este mereu în lupta pentru cununa de lauri, pe care de altfel a câștigat-o de trei ori până în prezent (2015, 2016 și 2018), doar în 2017 a pierdut lupta în fața singurului oponent constant, Valentin Porcișteanu.

Recent Simone a triumfat în Raliul Clujului, cunoscut ca Transilvania Rally. A fost a VII-a etapă (penultima) din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop (CNRD), dar şi etapă din circuitul internaţional Tour European Rally (TER). La doar două puncte în urma marelui rival, Porcișteanu, Simone atacă cel de al patrulea titlu național, peste două săptămâni, la Brașov.

Victorie scontată și multe abandonuri
90 de echipaje din șase tăți s-au aliniat la startul ediției 2019 a Transilvania Rally, iar organizatorii le-au pregătit nu mai puțin de 155 de kilometri de probe speciale, patru dintre acestea revenindu-i sportivului clujean, care a pilotat un Hyundai I20 R5.

După două zile de concurs echipajul Napoca Rally Academy (NRA), Simone Tempestini/Sergiu Itu s-a clasat prima poziţie a clasamentului general, urmat pe podium de colegii de la NRA, Bogdan Marişca/Sebastian Itu, pe treapta a treia în clasamentul TER au venit belgienii Joachim Wagemans/Francois Geerlandt, în timp ce pe locul trei în ierarhia CNRD s-au clasat Alexandru Piţigoi şi Anton Avram.

„Din punctul meu de vedere a fost un raliu reuşit. Am trăit emoţii deosebite fiind vorba de etapa de casă şi, evident, îmi pare bine că am reuşit să obţin victoria în faţa publicului clujean. Această victorie face și mai interesant finalul de sezon. Practic ne desprat doar două puncte de liderul clasamentului general, Vali Porcișteanu, așa că etapa de la Brașov, ultima, va fi și mai interesantă”, a declarat Simone Tempestini.

Ca orice cursă automobilistică și raliul de la Cluj s-a bucurat de o audiență majoră. Nu mai puțin de 15.000 de spectatori asistând la SuperSpeciala disputată în zona Cluj Arena, și 5.000 de oameni au fost la fața locului la Specială Florești disputată noaptea. Traseul pregătit de organizatori le-a dat mari bătăi de cap piloților, nu mai puțin de 16 echipaje fiind forțate să abandoneze întrecerea. Printre ghinioniști s-a numărat și Daniel Ungur. Pilotul a revenit în cursele din cadrul CNRD după o pauză de patru ani.

În clasamentul pe echipe, Napoca Rally Academy a câștigat detașat. Echipa clujeană a fost reprezentată de echipajele Tempestini/Itu și Marișca/Itu la RC2, de Mihnea Mureșan/Alina-Bianca Pop la RC4, frații Norbert și Francesca Maior la juniori, în timp ce echipajul Andrei Mitre/Robert Maior a concurat în Cupa DACIA. Podiumul clasamentului pe echipe a fost completat de DTO-Tellur R.T. și Sibiu Racing Team. Ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri se va desfășura în perioada 18-19 octombrie, la Brașov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu