Abonate la bronz. Rugbystele Universității au încheiat și anul 2020 pe treapta a treia a podiumului național

Foto: Dragoș Pășcăneanu

Ediția 2020 a Campionatului Național de rugby 7’s (rugby în 7 – n.a.) feminin și Cupa României s-a derulat la sfârșitul săptămânii trecute sub forma unui turneu găzdui de arena Tepro din Iași. La fel ca un ultimii ani Universitatea Cluj a încheiat campionatul-turneu pe poziția a treia, în urma Politehnicii Iași (campioana țării) și a celor de la Agronomia București.

Campionatul Național și Cupa României la rugby feminin au fost primele competiții oficiale după un an de pauză. Având în vedere normele sanitare actuale și protocolul după care se organizează competițiile, cele două întreceri ale fetelor au fost gândite sub formă de turneu unic. Astfel, sâmbătă, 14 noiembrie au avut loc primele două etape din Campionatul Național, iar duminică celelalte două etape.

La finalul celor patru etape, luând în considerare clasamentul general, a fost stabilită echipa campioană. De asemenea, ultima etapă din Campionatul Național a contat și pentru Cupa României, câștigătoarea rundei, Politehnica Iași, fiind desemnată și câștigătoarea trofeului. După mulți ani, în Campionatul Național de rugby 7’s feminin au participat 4 echipe și nu trei așa cum iubitorii sportului cu balonul oval se obișnuiseră. Echipele participante au fost CS Agronomia București, CS Poli Iași, CSM Pașcani și CS Universitatea Cluj.

În cele șase partide disputate clujencele au obținut două victorii – 17-12 și 19-5 cu CSM Pașcani (acestea fiind primele succese după mai bine de doi ani în care au pierdut toate jocurile oficiale), și patru înfrângeri – 5-27 și 0-19 cu Agronomia București, respectiv 0-53 și 0-48 cu Politehnica Iași.

Clasament Campionatul Național, cumulat:
1. Politehnica Iași 18 puncte
2. Agronomia București 14 puncte
3. CSU Cluj 10 puncte
4. Pașcani 6 puncte

Clasament Cupa României:
1. Politehnica Iași 9 puncte
2. Agronomia București 7 puncte
3. CSU Cluj 5 puncte
4. Pașcani 3 puncte

Distribuie:

Postaţi un comentariu