A patra înfrângere stagională pentru U-BT

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a suferit al patrulea eșec stagional, scor 83-90, la capătul meciului disputat în deplasare cu CSM Oradea. În ciuda problemelor de efectiv cu care s-a confruntat staful echipei clujene, alb-negrii au început mai bine meciul și chiar au avut un avantaj de patru posesii (scor 18-10), în minutul 6. Apoi tehnicianul gazdelor a cerut timp de odihnă și lucrurile aveau să se schimbe radical. CSM Oradea a egalat situația pe tabelă cu 60 de secunde înainte de sfârșitul primului sfert.

Pasalic a înscris o liberă și Oradea a terminat prima secvență în avantaj (21-20). Gazdele au continuat să joace dezinvolt și în doar trei minute de la reluarea meciului au pus încă 15 puncte pe tabelă, fără ca U-BT să aibă replică. Până la pauza mare trupa lui Silvășan a găsit resurse să reintre în meci, dar CSM Oradea avea deja un avantaj consistent (51-42). Lapornik și Barro și-au regăsit acuratețea execuțiilor, în sfertul al treilea, și au readus echipa clujeană în avantaj, scor 55-54, în minutul 25.

Pasalic a restabilit egalitatea (62-62), în minutul 29, iar Mandache a marcat un coș de 3 puncte în ultimele secunde ale sfertului, prin care Oradea a trecut din nou în avantaj (65-62). Ultima secvență a început sub semnul echilibrului, dar câteva ratări ale echipei clujene au făcut ca echipa gazdă să preia inițiativa și să obțină victoria. ”Felicit echipa din Oradea pentru victorie, a fost un meci de mare luptă! Eu sunt bucuros de faptul că ne-am luptat, am stat în meci și ne-am dorit victoria, asta se vede din numărul mare de recuperări obținute.

Din păcate, de data aceasta nu am reușit să o obținem, vom vedea ce am greșit la analiza video pe care urmează să o facem. Mergem mai departe, căci avem în față un meci foarte important cu Donar Groningen și ne dorim victoria”, a declarat Mihai Silvășan pentru site-ul oficial. Miha Lapornik cu 22 de puncte și Lasannah Kromah (18), au fost cei mai buni marcatori ai U-BT, în meciul de la Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu