7 podiumuri în Ungaria pentru echipajul clujean de raliuri Norbert și Francesca Maior

Sursa foto: Norbert Maior/Facebook

Trei echipaje românești, între care și cel format din frații Norbert și Francesca Maior (Napoca Rally Academy), au alergat la sfârșitul săptămânii trecute în Raliul Ungariei, etapa din Campionatul European de Raliuri. Delegația României la competiția din țara vecină a fost formată din Raul Badiu/Gabriel Lazăr, Mihnea Mureșan/Alina Bianca Pop și Norbert Maior/Francesca Maior. 45 de echipaje din 14 țări s-au aliniat la startul etapei continentale.

Echipajul clujean al Napoca Rally Academy, cel mai tânăr prezent la etapa din Campionatul European de Raliuri din Ungaria, a început excelent și după primele două probe erau pe poziția secundă la ERC3 și ERC3 Junior, conform site-ului oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Pe cea de a patra probă specială o planetară a cedat, iar frații Maior au trebuit să abandoneze temporar competiția fiind nevoiți să reia întrecerea abia duminică în super rally. Clujenii au alergat în 7 probe, în ultima zi a raliului, terminând de 4 ori pe podium, însă nu a fost suficient pentru a recupera handicapul înregistrat ca urmare a penalizării de sâmbătă, astfel că s-au mulțumit doar să ajungă la finiș.

Cifrele sunt însă impresionante pentru clujeni, care au obținut 7 podiumuri în cele 11 probe în care au luat startul. „Prima noastră cursă la Europene a fost incredibilă. Am avut ceva probleme tehnice și am ratat obiectivul, acela de a fi pe podium la final, dar vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la această participare și la faptul că am beneficiat de o mașină incredibilă”, a spus Norbert Maior la final.

În Raliul Ungariei echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr a încheiat pe podiumul grupei ERC3, iar celălalt echipaj clujean, Mihnea Mureșan și Alina Bianca Pop au condus în clasamentul cupei monomarcă Abarth până în pe PS6, atunci când au ieșit în decor, fiind nevoiți să abandoneze. În acel moment, reprezentanții Danny Ungur Racing aveau un avantaj de 12 secunde față de locul doi, cehii Rada Martin și Jugas Jaroslav. Victoria generală i-a revenit norvegianului Andreas Mikkelsen.

Distribuie:

Postaţi un comentariu